Prijava

Vaša prijava

Zaraza ruši rekorde: Čak 1424 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, u Zagrebu 337 novozaraženih, a u Velikoj Gorici 19

[]

U posljednja 24sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1424 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer Civilne zaštite. Zaraza opet ruši rekorde. Broje trenutačno oboljelih je 6459, među njima su 622 pacijenta na bolničkom liječenju, njih 38 je na respiratoru.

Time je broj ukupno oboljelih u samo jednom danu porastao za čak 951, budući se u istom vremenu oporavila 473 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 8255 ljudi, što znači da je zaraženih bilo nešto više od 17 posto. Preminulo je 11 osoba u posljednja 24sata. U samoizolaciji je 24.242 ljudi.

Na području Zagrebačke županije je 73 novih slučajeva zaraze. Najviše u Velikoj Gorici i Pušći, po 19 novozaraženih. Dakle, zaraza ruši rekorde i u našem gradu. Devet novozaraženih je u Zaprešiću, pet u Jastrebarskom, četiri u Dugom Selu, po tri u Samoboru i Vrbovcu, po dva u Svetoj Nedelji, Brdovcu i Dubravici, a po jedan u Svetom Ivanu Zelini, Jakovlju, Klinča Selima, Kloštar Ivaniću i Bedenici. Dvije osobe na području županije su preminule s koronavirusom u posljednja 24 sata.

Od 73 novooboljele osobe 14 su kontakti prethodno oboljelih, 2 slučaja su povezana s bolničkom ustanovom, 2 slučaja su importirana iz Bosne i Hercegovine te Srbije, 1 slučaj povezan je s privatnom proslavom, 23 slučaja su povezana s domom za starije, za 18 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 13 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 158 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima po jednog razreda osnovnih škola u Dugom Selu, Velikoj Gorici, Zaprešiću i Pušći zbog pozitivnog učenika te jednog razreda osnovne škole u Velikoj Gorici zbog pozitivnog djelatnika.

Podsjetimo, od danas svi učenici i djelatnici od prvog do četvrtog razreda velikogoričke OŠ Eugena Kumičića su na online nastavi. Ta će mjera trajati do petka, 30. listopada. Zaraza ruši rekorde pa se, na žalost, sličan trend može očekivati i sljedećih dana.

U Zagrebu je danas 337 novih zaraženih osoba, a testirano je 1500 osoba. Rekordan broj novozaraženih u jednom danu u Zagrebu je zabilježen 17. listopada kada je bilo 387 novih slučajeva.

 

Objava Zaraza ruši rekorde: Čak 1424 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, u Zagrebu 337 novozaraženih, a u Velikoj Gorici 19 pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.