Prijava

Vaša prijava

Velikogorički HDZ-ovci su izabrali vodstvo: Krešimiru Ačkaru 785 glasova, Jurici Mihalju 458, Ervinu Kolarcu 428 i Ivanu Raku 362

[]

Velikogorički HDZ-ovci izašli su u nedjelju na nastavak unutarstranačkih izbora. Njihova izlaznost na kraju i nije bila baš velika, glasala je otprilike tek trećina članstva. Izlaznost u Velikoj Gorici bila je upola manja u odnosu na 2017. godinu kada su HDZ-ovci prvi puta birali vodstvo na principu jedan član – jedan glas.

Budući je za predsjednika gradskog odbora HDZ-a bio samo jedan kandidat, Krešimir Ačkar, jasno je da je on morao i pobijediti. Dobio je, na kraju 785 glasova, a 81 listić bio je nevažeći. Ačkar je u siječnju 2017. prvi puta došao na tu dužnost s 1066 glasova, dok je njegov tadašnji protukandidat Tomislav Lukšić dobio 684 glasova.

velikogorički hdz-ovci
Gorički HDZ-ovci glasali su na ŠRC Udarnik u Kurilovcu / Foto: Matej Crnogaća

Najzanimljivije je bilo nadmetanje za tri mjesta zamjenika predsjednika velikogoričke gradske organizacije HDZ-a. Nakon brojanja glasova najviše su dobili Jurica Mihalj (458), Ervin Kolarec (428) i Ivan Rak (362). Kratkih rukava su ostali Rudolf Vujević (203), Tomislav Gruja (183), Josip Jerleković (96), Roman Krunić (88) i Ivica Prnjak (85).

Tako je i, uz Ačkara, drugi gorički dogradonačelnik Ervin Kolarec, dobio potporu u gradskom HDZ-u što mu daje svojevrsni legitimitet.

Gorički HDZ-ovci su na listićima za izbor predsjednika HDZ-a Zagrebačke županije većinom podržali Damira Mikuljana s 502 glasa, dok je Željko Turk dobio 301 glas. Upravo je Damira Mikuljana podržao i saborski zastupnik i bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je to iznio javno na svom Facebook profilu uz istodoban žestoki napad na goričkog gradonačelnika Dražena Barišića. Barišić je iz remetinečkog istražnog zatvora, podsjetimo, podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a Zagrebačke  županije.

Prema neslužbenim podacima čini se je novi predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije postao Željko Turk koji je osvojio dvostruko više glasova od Damira Mikuljana. No, ponavljamo, to su neslužbene informacije. Prema njima najviše glasova za zamjenika predsjednika županijskog HDZ-a dobio je Velikogoričan Tomislav Landeka.

Velikogorički HDZ-ovci su najviše glasova za zamjenika predsjednika županijskog HDZ-a dali Tomislavu Lukšiću (563), Tomislavu Landeki (464), Marici Mikec (268) i Josipu Mahoviću (182).

Objava Velikogorički HDZ-ovci su izabrali vodstvo: Krešimiru Ačkaru 785 glasova, Jurici Mihalju 458, Ervinu Kolarcu 428 i Ivanu Raku 362 pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.