Prijava

Vaša prijava

Divlje odlagalište otpada uz Sajmište: Neodgovorni Goričani bacaju smeće, gradska uprava nikako se ne odlučuje da taj problem riješi i uredi to područje

[]

Divlje odlagalište otpada uz šljunčanu cestu koja se nalazi u produžetku Horvatove ulice, uz zapadnu ogradu Sajmišta, bilo je očišćeno samo nekoliko dana. Vjerojatno tijekom subote ili nedjelje neki neodgovorni Velikogoričani odlučili su ponovno baciti desetke vreća punih otpada uz tu cestu na kojoj se petkom, kada se održava sajam, parkiraju deseci vozila.

Većina vreća koje je u nedjeljnoj šetnji zatekao naš čitatelj bile su prozirne s narančastim natpisima, ali su bile razbacane na tri-četiri mjesta uz tu cestu.

– Nevjerojatno je kako su ljudi neodgovorni. Doslovce iza ugla se nalazi reciklažno dvorište gdje se taj otpad mogao pravilno odložiti. Umjesto toga vreće su bačene u grmlje uz cestu – ogorčen je naš čitatelj.

I inače je taj dio oko velikogoričkog Sajmišta među najvećim gradskim sramotama. A nije da takvih sramota u našem gradu nedostaje. Doslovce na deset minuta laganog hoda od zgrade u kojoj stoluju gradski oci nalazi se zapušteno Sajmište sa starim skladištima, prepuno smeća, s već spomenutom neasfaltiranom cestom koja je noću u mrklom mraku jer javne rasvjete – nema.

Povremeno dođu na tu lokaciju gradski komunalci, pokupe smeće ili navezu pokoji kamion šljunka kojim popune rupe na cesti. O eventualnom asfaltiranju, postavljanju javne rasvjete i uređenju tog dijela Gorice nema riječi u aktualnim i budućim planovima gradske uprave.

I tako će divlje odlagalište otpada uz Sajmište ponovno biti napunjeno sljedećih dana i tjedana, potom će doći komunalci i pokupiti to smeće, dan-dva će sve biti u redu i potom sve ponovno kreće od početka. Najveći paradoks jest da će se na nekoliko stotina metara udaljenosti od tog divljeg odlagališta otpada uskoro početi graditi novo goričko reciklažno dvorište. Hoće li to nekoga potaknuti da se napokon cjelovito riješi problem?

 

 

Objava Divlje odlagalište otpada uz Sajmište: Neodgovorni Goričani bacaju smeće, gradska uprava nikako se ne odlučuje da taj problem riješi i uredi to područje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.