Prijava

Vaša prijava

Crni rekord u broju zaraženih: U Velikoj Gorici čak 111 novih, 14 u okolnim općinama i ukupno čak 388 na području Zagrebačke županije

[]

Crni rekord u broju zaraženih koronavirusom zabilježen je na našem području u nedjelju. Tako je u Velikoj Gorici u posljednja 24 sata evidentirano 111 novozaraženih, a na području Zagrebačke županije 388, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Novozaraženih ima i u sve tri općine na našem području. Tako je sedam slučajeva zabilježeno u Pokupskom, šest u Kravarskom i jedan u Orlama. Od ostalih gradova na području Zagrebačke županije najviše novih slučajeva zaraze, nakon već spomenute Velike Gorice, zabilježeno je u Samoboru (49), Dugom Selu (36), Zaprešiću (29) i Svetoj Nedelji (23). Crni rekord u broju zaraženih u posljednjih 24 sata na području općina u našoj županiji drže Pokupsko i Brdovec s po sedam novih slučajeva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije od početka pandemije evidentirano je 9162 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 5175 osoba, a 34 osobe su preminule. Trenutno su aktivna 3953 slučaja.

Samoizolacija je propisana učenicima 6 razreda osnovnih škola i učenicima 2 razreda srednjih škola. Od sutra, 30. studenoga, do 24. prosinca 2020. godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava će se održavati online. Više o tome saznajte ovdje.

S druge strane, cjelokupna situacija u Hrvatskoj u nedjelju je nešto bolja nego crni rekord u broju zaraženih kojeg postiže Gorica i Zagrebačka  županija. U posljednja 24 sata zabilježeno je 2919 novih slučajeva zaraze, što je otprilike tisuću manje nego posljednjih nekoliko dana. No manji je i broj testiranih nego proteklih dana, u posljednja 24 sata testirano je 8217 osoba. Ono što nije dobro i što ne pada posljednjih dana na razini države jest broj preminulih – u posljednja 24 sata bilo ih je 57.

Treba još naglasiti da se zbog različitog vremena obuhvaćenog u izvještajima u nedjelju dosta razlikuju podaci između Nacionalnog stožera i Stožera Zagrebačke županije, odnosno županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Dakle Nacionalni stožer je izašao s podatkom o 148 zaraženih u Zagrebačkoj županiji, dok je iz županije objavljeno da je zaraženo 388 ljudi.

Objava Crni rekord u broju zaraženih: U Velikoj Gorici čak 111 novih, 14 u okolnim općinama i ukupno čak 388 na području Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.