Prijava

Vaša prijava

13. rujna počinje Mala škola pametnog telefona za starije


forum50 logo

Forum 50+ organizira besplatne radionice Mala škola pametnog telefona za starije za sve građane s navršenih 50 godina života

Radionice počinju u srijedu, 13. rujna od 16 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj, Kurilovečka 48.  Ako ste zainteresirani, prijavite se na telefon 097 6312 550 radnim danom, ili putem maila: info@forum50.hr

Da bi pristupio radionici pametnog telefona, svaki sudionik treba imati svoj pametni telefon ili tablet uređaj, pri čemu operativni sustav pametnog telefona/tableta nije bitan.

Radionica Mala škola pametnog telefona za starije kao i ostale radionice te druge aktivnosti, potpuno je besplatna. Članom udruge “Forum 50+” postaje se za 100 kuna, a član može sudjelovati i u ostalim radionicama u organizaciji “Foruma”.

Više o udruzi na: www.forum50.hr .

Centar za kvalitetu života “Forum 50+” u rujnu započinje održavanje radionice uporabe pametnog telefona i tableta. To je nova radionica u nizu u desetgodišnjem djelovanju Centra za kvalitetu života “Forum 50+”

I.Svetopetric.predsjednik
“Riječ je o radionicama na kojima možete naučiti osnove, ali i puno više o rukovanju pametnim telefonima – konfiguraciji uređaja te njihovoj uporabi”, ističe predsjednik udruge Forum 50+ Ivan Svetopetrić, dodajući da osim osnovnih aplikacija, poput pozivanja, slanja poruka, te osnovnih telefonskih postavki, građani uče i kako koristiti internetsku mrežu, doći do željenih sadržaja na internetu, odnosno aplikacija koje mu omogućuju pristup tim sadržajima, kao što su dnevne novine i magazini, kuharice, vremenska prognoza, sportski rezultati, gledanje tv sadržaja, vijesti i sapunica, slušati omiljenu glazbu ili slušati elektronsku knjigu, ili pronaći pojam u enciklopediji na internetu…

Dalje, tu je i obiteljski liječnik i savjetnik, rekreacija, dijetna ishrana, mjerenje vitalnih funkcija, te cijeli niz aplikacija koje se bave zdravstvenim dobrostanjem korisnika, informacije o bankama, bankomatima, dežurnim trgovinama, dežurnim ambulantama, vožnji javnim prijevozom i gdje, sve to spada u gradivo koje radionica obuhvaća.

Oni računalno radoznaliji, naučit će pak, aktivirati aplikacije društvenih mreža, kao što su Viber, WhatsApp, Facebook, ali i cijeli niz aplikacija prema afinitetima pojedine osobe.

Čitanje novina preko mobitela odnosno tableta, fotografiranje, upravljanje uređajima na daljinu, korištenje telefona za fitnes, obilazak virtualnog šoping centra ili kupovanje preko aplikacije, uz sve prethodno spomenuto, samo su neke od bezbrojnih mogućnosti koje nude pametni telefoni i tableti, a koji suvremeni život čine jednostavnijim i ugodnijim, a naučiti se mogu upravo na predstojećoj radionici.

Uz to, na pametnom telefonu mogu se igrati i brojne igre poput šaha ili kartaških igara kao i ostale igre poput raznih kvizova, domina i slično.