Prijava

Vaša prijava

Osnovana udruga stanovnika Petine i Male Kosnice


bozena1
Udruga stanovnika Petine i Male Kosnice osnovana je kako bi krenuli u borbu za svoja prava po pitanju buke aviona,statusa zemljišta i ostalih problema s kojima se mještani ovih mjesta već duže vrijeme bore.

Na osnivačkoj skupštini koja je održana 5. srpnja 2017. godine za predsjednicu je izabrana Božena Kvesić te za dopredsjednika Milan Nesvanulica koji su dobili mandat na četiri godine.

Predsjednica udruge Božena Kvesić izjavila je da je inicijativu o osnivanju udruge dala kako bi preko udruge krenuli u proces potraživanja svojih prava i naknada kako svaki pojedinac osobno ne bi morao pokretati postupak i snositi sam rizik, stoga pozivaju sve koje muče isti problemi da im se priključe.

„Angažirali smo i odvjetnike te stručnjake preko kojih ćemo sakupiti dokumentaciju koja potvrđuje naša prava. Za sada zainteresiranih mještana ima te smo u kratkom roku učlanili preko pedeset članova, godišnja članarina iznosi 25 kuna“,  izjavila je predsjednica udruge.

Svi koji su zainteresirani učlaniti se mogu do 15. 11. 2017. godine. Pristupnice se mogu nabaviti u trgovini Nill promet u Petini te kod tajnice udruge Viktorije Halilović.

„Ovim putem pozivamo i sva ostala mjesta koja imaju iste probleme da nam se pridruže, posebno stanovnike Obrezine, Šćitarjeva, Novaka, Sasa, Selnice, Velike Kosnice kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava“, poručila je predsjednica udruge,te dodala da stoji na raspolaganju svima za sva pitanja, kontaktirati je možete na broj telefona: 098/ 9369-883, ili tajnicu udruge na broj:098/ 9265-028.

 

petina1