Prijava

Vaša prijava

Igor Vrban i Ines Grdenić donijeli zlato i srebro sa CRO OPEN-a


 

igor vrban na postolju

Ovog vikenda u Rijeci se održao najjači karate turnir u Hrvatskoj na kojem je nastupilo 1900 natjecatelja iz 25 zemalja. Karate klub Velika Gorica je nastupio sa ekipom kadeta, juniora i mlađih seniora. Ukupno 9 natjecatelja u 11 kategorija i osvojene dvije velike medalje.

Igor Vrban je u juniorima +76kg osvojio zlato, a Ines Grdenić srebro u ml.seniorkama (U21) nakon 5 teških borbi.

Veliki je uspjeh popeti se na postolje na ovako jakom turniru.

„Ostali naši borci nisu bili blizu medalji, no veseli nas činjenica da se mogu nositi sa najboljima u Europi, te da su svi u samom vrhu hrvatskog karatea“, kažu u Karate klubu Velika Gorica.

Mia Mijović je zaustavljena u juniorkama -53kg nakon ukupno 4 borbe (2 pobjede, 2 poraza), Kristijan Obrazović u ml.seniorima -60kg u repasažu, Dominik Kučan u kadetima -63kg u trećem kolu, dok ostali nažalost gube u prvom kolu.

Još su nastupili Ivor Babić, Borna Novak, Petar Orešković i Patrik Macukić.

 

Kadeti, juniori i ml.seniori su u visokom ritmu treningu narednih mjesec i pol jer ih očekuje prvenstvo Hrvatske koje je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Europsko prvenstvo koje se održava u Danskoj početkom veljače. Na tom prvenstvu Europe Karate klub Velika Gorica već ima predstavnicu, a to je Ines Grdenić koja ima siguran plasman zbog osvojene bronce na prijašnjem prvenstvu Europe.