Prijava

Vaša prijava

Vilenjaci Štefice Dijanežević u borbi za jednakost


 

btroz

U petak 17. svibnja 2019. u izložbenom prostoru POU Velika Gorica otvorena je izložba Štefice Dijanežević „Vilenjaci“. Kućice vilenjaka izrađene su od prirodnih materijala, pričvršćene na stoljetni oslikani crijep. Autorica izložbe kroz temu vilenjaka željela je prikazala usamljenosti i borbu za jednakost osoba s invaliditetom u društvu kojem živi.

cof

Popratni dio izložbe čine slike na platnu „Ivančice – pogled s ruba šume“. Otvorenju su se odazvali predstavnici brojnih udruga i institucija: zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, zamjenik načelnika Općine Orle Dražen Podlejan,  župnik župe Svetog Petra u Veleševcu Kristijan Krajnović  i mnogi drugi, a izložbu je otvorila ravnateljica POU Velika Gorica Anita Pišković. Kroz prigodni program u kojem su sudjelovale članice KUD „Slavuj“ iz Bukevja i KUD Veleševec vodila je Jasminka Podlejan, članica kUD „Slavuj“ i potpredsjednica Općinskog vijeća. Pjesme i narodne nošnje Posavine pratili su otvorenje izložbe te predstavljanje rada i djelovanja autorice u srcu Turopolja i najvećem gradu Zagrebačke županije.

oznor

Štefica Dinanežević rođena je u Zagrebu,  a danas živi i stvara u Veleševcu u Općini Orle. Samouka je umjetnica te kroz svoja kreativna umjetnička djela pokazuje da osobe s invaliditetom mogu jako puno te da je njihov doprinos društvu nemjerljiv. Izložbe je otvorena do 27. svibnja 2019.

Tekst i foto: M. G.

cof

cof


FRIK IZ KVARTA Vremenske oaze