Prijava

Vaša prijava

Muzej odbačenih predmeta na jedan dan, 25. 10.  otvara se u Velikoj Gorici!


 

MOP plakat

Predmeti koji vam više ne služe i ne trebaju ne moraju nužno završiti na otpadu, možete ih donirati Muzeju odbačenih predmeta koji će svoja vrata, 25. listopada, na jedan dan otvoriti i u Velikoj Gorici, na adresi Zagrebačka 6, preko puta Veleučilišta.

„Otvaramo Pop up ured za zaprimanje odbačenih predmeta, na jedan dan, a radimo od 9 do 17 sati. Ono što je važno kod predmeta koje građani donesu je da ti predmeti imaju svoju priču,  da nije riječ o primarnoj reciklaži ili da se netko rješava stare odjeće i obuće i donosi je nama“, govori nam jedna od autorica projekta Ana Katulić.

Nakon zaprimanja predmeta, na istom mjestu u 20 sati uslijedit će otvorenje izložbe i popratni performans, a građani će izloške moći i udomiti.

„Želimo probuditi svijest građana o tome da “smeće” nije samo ono što svakodnevno akumuliramo, poput bio otpada, plastike, stakla  već da je smeće sve ono što (za nas osobno) više nema vrijednost“, dodaje autorica i izvođačica Irena Boćkai.

Muzej odbačenih predmeta interdisciplinarni je projekt velikogoričkog obrta Plartofrma i udruge Trećeporostor iz Zagreba kojim se nastoji povezati kulturu i umjetnost s područjima ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija. Kroz kulturne sadržaje jača se svijest građana (publike) o održivom razvoju i zero waste konceptu. Projekt ima za cilj uspostaviti i afirmirati novu publiku povezivanjem kulturnih sadržaja, ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija, a pojedinac iz uloge pasivnog promatrača/korisnika/konzumenta kulturnog sadržaja postaje aktivni sudionik u kulturnom procesu, u ovom slučaju izlagač.

Muzej prati i virtualna inačica www.mop.show, a svi donirani izlošci bit će dostupni i na webu.