Prijava

Vaša prijava

Promovirana knjiga Ivana Nađa o župniku Dragutinu Jesihu


nadj knjiga jesih 1

nadj knjiga jesih 2
nadj knjiga jesih 3
nadj knjiga jesih 4

Knjiga

Ščitarjevski župnik, mučenik Dragutin Jesih i braća svećenici obitelji Jesih promovirana je 29. siječnja u Viteškoj dvorani Kule nad Kamenitim vratima u Zagrebu. Promociju su organizirali Družba Braće hrvatskog zmaja i Glas koncila. Uz autora Ivana Nađa knjigu su predstavili mons. Nedjeljko Pintarić, Melita Jesih, unuka Vladimira Jesiha, brata vlč. Dragutina, Jelena Mršić, praunuka Zvonimira Jesiha, brata vlč. Dragutina. Moderator promocije bio je fra Tomislav Glavnik, meštar kapelan Družbe Braće hrvatskoga zmaja.

Među brojnim uzvanicima i posjetiteljima promocije bili su članovi Družbe Braće hrvatskoga zmaja načelu s Velikim meštrom Neviom Šetićem, Zmajem od istre te dobrovoljni vatrogasci na čelu s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanderom, Zmajem od Dalmatinske Zagore.

U Glazbenom dijelu nastupili su: Kornelija Erić, Svjetlana Ramljak, Ernest Bartulović i Dragutin Siladi.

Knjiga je izdana u nakladi Glasa Koncila u povodu 75. obljetnice završetka Drugog svjetskog rata. Dragutin Jesih bio je župnik u Ščitarjevu, a ubijen je pod nerazjašnjenim okolnostima 20. studenoga 1944. Počinitelj nikada nije pronađen niti procesuiran. Autor knjige je Ivan Nađ, vjernik laik koji je uložio veliki trud da oživi spomen na ubijenog župnika. U studenome prošle godine, na inicijativu Ivana Naša, a u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom na vanjski zid župne crkve u Ščitarjevu postavljena je spomen ploča u spomen na ubijene svećenike u Drugom svjetskom ratu i poraću.


Vraća se HNL, Zadar dočekuje Mornar

Policija će snimati nedjeljnu utakmicu Gorice i Osijeka