Prijava

Vaša prijava

MALO SUNCA POTREBITIMA - AKCIJA ŽUPNOG CARITASA KRAVARSKO


  Caritas župe Kravarsko djeluje od 2013. godine na području Grada Velike Gorice, općine Kravarsko i Pokupsko. Danas brojimo 25 volontera koji svakodnevno daruju svoje vrijeme, znanja i vještine pomažući najpotrebitijima!

  Vremena su teška a korisnika pomoći svakog je dana sve više. Pomažemo oko 50-tak obitelji sa ukupno 125 korisnika. Najčešće su to obitelji sa mnogo djece te stari, nemoćni i napušteni.

   Skupljamo i dijelimo namirnice i ostale potrepštine za život, odjeću i obuću, namještaj, invalidska pomagala, lijekove i dr. Provodimo kampanju „DAJMO IM DOM“ kroz koju se provode projekti uređenja stambenih prostora. Trenutno pokušavamo izrealizirati četiri takva projekta; UREĐENJE DJEČJE SOBE, UREĐENJE KUPAONICE, SANACIJA KROVIŠTA, IZGRADNJA KUPAONICE te UVOĐENJE PRIKLJUČKA ELEKTRIČNE ENERGIJE, te će tim projektima četiri obitelji dobiti priliku za dostojanstveniji život na koji ima pravo svaki čovjek. Također provodimo kampanju „DOBRO DJELO-VELIKO SRCE“ kroz koju prikupljamo namirnice, higijenske potrepštine, sredstva za čišćenje i sl. proizvode; te KAMPANJU ZA ŠIRENJE VOLONTERSTVA. Veliku pažnju posvećujemo radu na pružanju PSIHOSOCIJALNE POMOĆI našim korisnicima gdje je i najviše potrebe i posla, a to ukljućuje razgovore, savjetovanja, pružanje pomoći u kući, posredovanje kod ishođenja raznih statusa, dokumentacije i pomoći kod drugih ustanova, suradnja sa CZSS, HZZO, Općinom, Županijom i dr. Imamo TIM ZA PALIJATIVNU SKRB koji svakodnevno brine o teškim bolesnicima koji su sami i nemaju nikoga. Vodimo dječju katoličku igraonicu „MALI PUT“ za djecu od 3 – 7 godina!

Da bi se svi ti projekti i akcije mogli provesti, konstantno su nam potrebna financijska sredstva. Puno je potreba i puno je otvorenih projekata ali uz pomoć dobrih ljudi uvijek smo uspijeli izrealizirati svaku ideju i pomoći svakome kome je bilo potrebno. Iza nas je mnogo provedenih projekata, među najznačajnijima je kupnja dvaju stambenih kontejnera za dvoje korisnika, samaca, koji nisu imali adekvatan prostor za život, uređenje dječje sobe za 6-tero djece, još nekoliko dječjih soba, kupaonica... Ishodili pomoć od Centra za socijalnu skrb za nekoliko korisnika, ishodili i zdravstveno osiguranje za korisnike koji ga nisu imali, proveli projekt zapošljavanja djelatnica kroz javni rad, za pomoć u kući... i td, itd.

MOLIMO VAS, KOLIKO STE U MOGUĆNOSTI, DA PODUPRETE NAŠ RAD KAKO BISMO IZREALIZIRALI ZAPOČETE PROJEKTE I AKCIJE TE DONJELI ZAJEDNO MALO SUNCA I NADE ONIMA KOJI SU JE NEGDJE PUTEM KROZ TEŽAK ŽIVOT IZGUBILI!

 

ŽUPNI CARITAS KRAVARSKO, TRG S.RADIĆA 3, mob: 0994362588, email: zupni.caritas.kravarsko@gmail.com

ŽIRO RAČUN: HR45 23400091110537384, PBZ, MB 1164716, OIB: 36994652184