Prijava

Vaša prijava

Predstavljena knjiga Ivana Mišerića


U Velikoj Gorici 3. listopada 1991. godine osnovana je 153. brigada Hrvatske vojske, a u spomen na taj dan Udruga pripadnika brigade obilježit će 26. godišnjicu njezina osnutka. Povodom toga pripremljen je prigodni trodnevni program, a sklopu njega jučer je predstavljena knjiga – katalog „Spomen park 153. brigade HV Velika Gorica“, autora Ivana Mišerića. Knjiga je napisana na 96 stranica, a sadrži i kartu ratnog puta brigade, od Pokuplja, preko novljanskog ratišta, istočno slavonskog ratišta pa do Spačve i boravka na južnom bojištu, zaključno s Operacijom Oluja.

„Namijenjena je posjetiteljima, učenicima osnovnih škola i zainteresiranim grupama koji će posjećivati Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica. Kroz goričku brigadu tijekom njezinog ratnog puta prošlo je 5818 pripadnika, a u borbenim akcijama ranjena su 452 i poginula 72 pripadnika 153. brigade. U sjećanje na njih mi smo izdali ovu knjigu, s ciljem da se ne zaboravi ratni put i doprinos koji je dala naša brigada u domovinskom ratu, a naročito naši pali suborci “, rekao nam je autor knjige.

Na predstavljanje knjige došao je i zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice Ervin Kolarec. „Na ovaj način prisjetili smo se svih naših branitelja koji su dali veliki obol i doprinos u stvaranju neovisne domovine nam Hrvatske, a naročito onih koji su dali ono najvrjednije za domovinu, svoj život“, rekao je Kolarec.

Predgovore za knjigu napisali su general zbora u mirovini Drago Lovrić, zapovjednik taktičke grupe 153. brigade od 1992 do 1993. godine i gradonačelnik Dražen Barišić.

Objavio:  Anes Šuvalić. lis. 1, 201/. Cityportal

Foto: Ivan Buković