Prijava

Vaša prijava

SNJEŽNO NEVRIJEME UZROKOVALO ŠTETU NA HEP-ovoj MREŽI U VIŠE ŽUPANIJA Doznajte gdje je šteta sanirana, a gdje još postoje problemi s dostavom struje


Snježno nevrijeme koje je u petak i u noći s petka na subotu zahvatilo gotovo čitavu Hrvatsku uzrokovalo je oštećenja i prekide na HEP-ovoj distribucijskoj mreži na području više županija.

U najvećem broju slučajeva prekidi su izazvani velikim količinama mokrog snijega koji je uslijed svoje težine uzrokovao pucanje vodiča i pad stabala na dalekovode. Zbog toga je tijekom noći i subotnjeg jutra ukupno 50.000 kupaca ostalo bez električne energije.

Radnici HEP-a odmah su po nastanku kvara izašli su na teren te su uspjeli doći do većine lokacija gdje su nastali kvarovi i pristupiti njihovom otklanjaju.

Tijekom subote normalizirana je isporuka električne energije općinama Lovinac i Rakovica u Ličko-senjskoj županiji te na području Zaprešića i Svetog Ivana Zeline u Zagrebačkoj županiji. Na svim ostalim pogođenim područjima očekuje normalizacija opskrbe električnom energijom do kraja dana.

U Brodsko-posavskoj županiji jako nevrijeme uzrokovalo je rano u subotu prekid napajanja električnom energijom na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške za čak 20.000 kupaca. Većina kvarova otklonjenja je tijekom prijepodneva, dok se do kraja dana očekuje potpuna normalizacija opskrbe na cijelom području.

Na području Elektre Križ, odnosno okolici Lipika, Daruvara, Pakraca, Novske, Garešnice i Čazme, snježno nevrijeme uzrokovalo je u noći s petka na subotu i tijekom subotnjeg jutra prekide u opskrbi 15.000 kupaca, a većina kvarova uklonjena je tijekom jutarnjih sati.

Na području Sisačko-moslavačke županije kod Siska, Petrinje, Gline, Topuskog i Gvozda u subotu ujutro bez električne energije bilo je oko 7.500 kupaca te je otklanjanje kvarova još uvijek u tijeku.

Na širem području Velike Gorice kod Kravarskog, Pokupskog, Gornjeg Dragonožca, Lučelnice, općine Orle i od Novog Čiča do Turopolja teški i mokri snijeg uzrokovao je prekide u opskrbi za oko 7.000 kupaca. Kvarovi na području općine Orle i na području od Novog Čiča do Turopolja sanirani su tijekom noći, dok je sanacija kvarova za područje Kravarsko, Pokupsko, Lučelnica još u tijeku.

U Međimurskoj županiji u tijeku je završno otklanjanje kvarova koji su jutros bez električne energije ostavili oko 900 kupaca na području Zasadbrega, Okruglog vrha, Jurovčaka, Trnovčaka i Belice.

Također, na području Karlovačke županije nevrijeme je uzrokovalo prekid u opskrbi na području općine Vojnić za oko 850 kupaca. Većina kvarova otklonjena je tijekom dana, a radovi se nastavljaju do potpune normalizacije opskrbe.