Prijava

Vaša prijava

NOVI DETALJI BRUTALNOG UBOJSTVA MLADIĆA U ZAGREBU: TEŠKOM ZLOČINU PRETHODILA TUČNJAVA? Na pogrebu Ante Škembera bili i bivši premijer te ugledni sudac


Policija i tužiteljstvo intenzivno rasvjetljavaju okolnosti pod kojima je na Uskrs, u nedjelju 16. travnja, smrtno uboden nožem 29-godišnji Ante Škember iz Velike Gorice.

Prethodila tučnjava

Prema nalazu obdukcije koji je jučer dostavljen policiji, Ante Škember ipak nije smrtno ranjen odvijačem, nego nožem, a navodno je svemu prethodila tučnjava u Sloboštini i, navodno, postoje i svjedoci koji su već ispitani na policiji.

Kako smo neslužbeno doznali, pokraj njega je, nakon što ga je našla prolaznica i to dojavila policiji, nađen ruksak i intenzivno se analizira sadržaj tog ruksaka, ali i tragovi na njemu.

Jedna od mogućnosti koja također nije isključena jest da je Škemberu smrtonosni ubod nožem zadan na nekom drugom mjestu i da je potom njegovo tijelo izbačeno na livadi nedaleko od trgovačkog centra Kaufland na Aveniji Većeslava Holjevca, gdje ga je oko 18 sati našla žena koja je prolazila automobilom i vidjela samo noge kako vire iz grmlja te je zaustavila svoj automobil.

I jučer je na mjestu pronalaska tijela gorjelo nekoliko svijeća koje su zapalili prijatelji ubijenoga, a oko stupa javne rasvjete u blizini bio je zamotan Dinamov šal, budući da je Škember bio Dinamov vatreni navijač.

Policija navodno ima neke tragove i provjerava i informacije vezane uz neke prijašnje događaje, ali još uvijek nema osumnjičenog za smrt mladića koji je u srijedu poslijepodne pokopan na groblju u Velikoj Gorici.

Na pogrebu ubijenog mladića bili su, među ostalim, i bivši premijer Nikica Valentić, Vinko Mioč, predsjednik Općinskoga kaznenog suda, te brojni prijatelji. Otac smrtno ranjenog mladića, 70-godišnji Ante Škember bio je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na koju dužnost je imenovan 12. listopada 2000. godine. U mirovinu je otišao 1. srpnja 2012. godine, a dobio je i nekoliko nagrada za svoj rad u Zavodu.

Kako neslužbeno doznajemo, Mioč i otac ubijenoga se poznaju još iz studentskih dana, kada su obojica studirala na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a Ante Škember stariji navodno je bio jedan od najvećih stručnjaka za problematiku mirovinskog prava u državi. Navodno, od početka devedesetih poznaje Valentića jer je u vrijeme Valentićeve Vlade bio jedan od stručnih suradnika na mirovinskoj reformi. Sprovodu je jučer poslijepodne nazočilo dvjestotinjak ljudi, uglavnom mlađih osoba, a većina ih je u rukama imala po jednu bijelu ružu kako bi se oprostili od svojeg prijatelja.

Lokacije mobitela

Policija je, kako smo doznali, obavila već niz razgovora i u tijeku su analize nekih tragova kako bi se zatvorio misterij zločina.

Osim rane koja mu je probila žilu na trupu i zbog koje je iskrvario unatoč naporima liječnika u zagrebačkom KBC-u na Rebru, na tijelu nije bilo nikakvih drugih tragova nasilja.

Policija ne želi službeno potvrditi sredstvo kojim je nanesena smrtonosna ozljeda, kao i podatak je li sredstvo zločina i nađeno. S obzirom na to da je Škember u nedjelju otišao od kuće i da ga je zabrinuta obitelj zvala na mobitel te da nije odgovarao na pozive, policija će pokušati neke tragove naći i forenzičkom analizom njegova mobitela.

To se posebno odnosi na analizu baznih stanica, čijim će se pregledom moći rekonstruirati geografska lokacija Škemberova kretanja tijekom dana.