Prijava

Vaša prijava

OVO SU LJUDI KOJI SU STRADALI U GUMENJAKU SMRTI KRAJ DUBROVNIKA Pronađeno i četvrto tijelo, potraga za troje nestalih se nastavlja...


Drugoga dana potrage u moru dubrovačkog akvatorija pronađena je četvrta smrtno stradala osoba nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak sa devet osoba.

Na gumenjaku su u trenutku tragedije bili vlasnik restorana Bowa na Šipanu Alan Perišić (44) iz Rožata, koji je upravljao plovilom, Daniel Kobaš (39), konobar iz Velike Gorice, njegova majka Jela Kobaš (58), njegov prijatelj Bojan Stojiljković (37) iz Dubrovnika te Tomislav Belak (27), konobar iz Šibenika.

alen_perisic.jpg

DANIEL_KOBAS.jpg

jela.jpg
 

BOJAN_STOILJKOVIC.jpg

TOMISLAV_BELAK.jpg
 

Osim ovih petero stradalih, na gumenjaku su još bili i Marina Vuletić (24) iz Dubrovika i Beri Bandur (55) iz Stona.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik i Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pronalasku četvrte smrtno stradale osobe u okviru spasilačko – potražne akcije, koja se provodi drugi dan na području dubrovačkog akvatorija, odnosno u širem području Koločepskog kanala, gdje je i pozicija teške pomorske nesreće.

MRCC Rijeka sa nadležnom LK Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama, Pomorskom policijom Dubrovnik i Obalnom stražom RK koordinira spasilačko - potražnu akciju za preostale tri osobe koje su nestale nakon teške pomorske nesreće.

U pomorskoj potrazi koja se odvija na širem području Koločepskog kanala trenutno su angažirana dva plovila lučkih kapetanija Ploče i Split, jedno plovilo tvrtke Brodospas d.o.o., jedna brodica Carinske ispostave Dubrovnik, brod rezervata Lokrum, gumenjak Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te dva plovila Pomorske policije Dubrovnik.

U pomorsku potragu uključeno je i pet privatnih plovila te helikopter iz sastava MUP-a, dok se kopnena potraga na obalnim predjelima područja u obuhvatu potrage odvija u nadležnosti Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske te u suradnji sa HGSS-om čijih 15 pripadnika obavljaju kopnenu potragu.

U podmorsku pretragu u suradnji sa MUP-om angažirani su ronioci Specijalne jedinice policije dok je Obalna straža RH u potragu angažirala i dva podmorska vozila opremljena visoko razlučivom optikom i sonarima.

Podsjetimo, teška pomorska nesreća dogodila se u utorak navečer, 25. travnja u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine gdje se gumena brodica sa devet članova posade sudarila sa brodom Danče iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, koji je u tom trenutku obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra na otoku Mljetu.

Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio u tijeku trajanja potražne akcije emitira se poruka pogibli kategorije „Mayday Relay“ prema svim sudionicima u pomorskom prometu. Ministarstvo će javnost i dalje izvještavati o rezultatima spasilačko - potražne akcije.