Prijava

Vaša prijava

OSUĐIVANI PEDOFIL U INVALIDSKIM KOLICIMA OPET NAPASTUJE PO ZAGREBU Mami dječake da ga guraju u grmlje pa izvadi pištolj, najnovija žrtva ima 9 godina


Čovjek u invalidskim kolicima zaustavio je koncem travnja ove godine devetogodišnjeg dječaka i zamolio ga za pomoć. Pitao ga je može li ga odgurati do vrtića nasuprot škole. Kada je dječak to učinio, rekao mu je da mami i tati ne govori ništa i tražio ga odgura još malo dalje do grmlja. Dječaku nije bilo jasno zašto idu u grmlje. Invalid u kolicima mu je na to rekao: “Samo dođi”.

- Odgurao sam ga još 15-ak metara preko ceste do šikare gdje smo stali. Kako je tražio da ga poguram još dalje u šikaru, tražeći da mu pomognem iz džepa hlača izvaditi mobitel, počeo sam se odmicati od njega. Bilo mi je to čudno, pa mi je rekao: “Izvadit ću pištolj”. Počeo sam jako vrištati i trčati prema školi. Zbog svega toga još uvijek sam u strahu – ispričao je istražiteljima 24. travnja ove godine prestrašeni devetogodišnji školarac, učenik tada trećeg razreda jedne osnovne škole u Zagrebu.

Njegova noćna mora iz invalidskih kolica bio je 29-godišnji muškarac nastanjen u istočnom dijelu metropole koji svojim invaliditetom izaziva samilost nad prolaznicima. Međutim, isti taj muškarac u invalidskim kolicima iza sebe ima tri i pol godine zatvorskog staža glinske kaznionice zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Da stvar bude još gora, tog 29-godišnjaka robijanje očito nije ni zastrašilo, jer je od izlaska na slobodu, tijekom ove godine, čak dva puta uhićen zbog istog zločina nad djecom!

Mamio u grmlje

I dok mu se trenutno sudi na Općinskom sudu za prijetnje smrću devetogodišnjaku s početka ove priče, kojeg je namamio u grmlje utjeravši mu strah u kosti, za drugo gnjusno djelo, navodnog seksualnog napastovanja ovog ljeta na splitskom području, velikogoričko tužiteljstvo još provodi istragu.

- Točno je da sam tražio dijete da me pogura i da me odgura do šikare, ali samo da se pomokrim – branio se u tužiteljstvu uhićeni invalid, porekavši tako optužbe na svoj račun. Cijeloj toj drami od 24. travnja oko 13 sati svjedočio je i profesor tjelesnog odgoja jedne zagrebačke osnovne škole, koji se u kobno vrijeme nalazio na atletskoj stazi odakle je vidio kako dijete gura invalida u kolicima.

- Njih dvojica zaustavila su se 40-ak metara od mene kad je dječak počeo strašno vrištati i trčati. Dotrčao je do školske ograde te sam mu rekao da trči prema meni i pomogao mu da preskoči ogradu. Dijete je plakalo i vikalo: “Htio me ubiti”. Odveo sam ga do tribina gdje mi je ispričao da ga je taj čovjek tražio da mu iz prednjeg džepa hlača izvadi mobitel, a nakon što je to odbio učiniti, zaprijetio mu je smrću. Odmah sam nazvao policiju - prisjetio se profesor tjelesnog u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, dodavši kako sam razgovor invalida i dječaka nije čuo. Odgovarajući na pitanja u sudnici, profesor se još prisjetio kako je već tad raspolagao saznanjima da optuženi po kvartu oko škole nudi djeci novac da mu se pomogne vožnjom u kolicima do zabačenih dijelova...

Zagrebačko tužiteljstvo zbog navedene prijetnje smrću devetogodišnjaku za 29-godišnjaka traži dvije godine bezuvjetnog zatvora jer je, uvjereni su nakon provedene istrage, pokazao izrazitu bezobzirnost i visok stupanj kriminalne volje. Pritom podsjećaju i na pravomoćnu presudu kada je također jednom maloljetniku zaprijetio uporabom pištolja ne bi li zadovoljio vlastitu pohotu.

Zločin na Kvatriću

Inače, prije tri godine tom 29-godišnjem seksualnom predatoru se na Županijskom sudu u Zagrebu sudilo jer je u prosincu 2013. oko 14.30 sati na Kvaternikovu trgu zamolio tada krhkog 12-godišnjaka da ga pogura u kolicima do navodno parkiranog automobila u podzemnoj garaži. Dječak je pristao jer ga je poznavao iz viđenja. Liftom su se spustili u garažu gdje je dječaka navodio sve do izdvojene prostorije. Tamo mu je počeo postavljati intimna pitanja o seksualnosti. Nakon što je od preplašenog dječaka dobio odgovore, izvadio je pištolj i zapovjedio mu da se skine. Iako ga je dječak preklinjao za milost, invalid je povikao da će ga upucati ako se ne skine.

Školarac je totalno protrnuo od straha te skinuo donji dio trenirke i gaće, a invalid je nastavio utaživati svoj bolesni nagon. Iako je dječak cijelo vrijeme neutješno plakao, prema optužnici, okrivljeni je opet izvadio pištolj i zaprijetio mu da će ga upucati ako ga ne poljubi. Dječak je to s gnušanjem odbio, na što se osumnjičeni raspametio, međutim, kako su se u tom trenutku čuli glasovi prolaznika, bio je to spas za dječaka koji je iskoristio tu situaciju i pobjegao. Dok je plačući bježao, na ulici je sreo dvoje mladih rekavši im da je u garaži pedofil koji ga je htio silovati. Oni su ga pitali želi li da siđu u garažu i da ga pretuku. No, dječak nije želio nikakvo nasilje pa je istu priču ponovio i jednom paru u prolazu. Oni su ga otpratili do najbližeg lokala odakle je dječak nazvao majku rekavši joj da ga je muškarac u kolicima htio silovati.

Ne smatra se krivim

Za taj gnjusan zločin u smanjeno ubrojivom stanju, ali ne znatno, muškarac je bio nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora, no Vrhovni sud mu je kaznu umanjio za godinu dana. Olakotne okolnosti su bile njegova mladost, invaliditet, dotadašnja neosuđivanost, u vrijeme (ne)djela bio je smanjeno ubrojiv s poremećenom seksualnom sklonošću. U svoju obranu tada je također rekao da se ne osjeća krivim.

- Dječaka sam samo dirao po gornjem dijelu tijela. Nisam imao pištolj niti sam ga tražio da me dira. A kamoli da s njim imam odnos. Žao mi je što sam pozvao tog dječaka i što sam ga dirao po torzu - branio se invalid koji je u vrijeme tog prvog seksualnog delikta imao 23 godine.

Roditelji dječaka koji se prvi našao na meti pedofila u garaži na Kvatriću posvjedočili su kako je njihov sin nakon tog događaja u šoku, ne spava, često se budi s noćnim morama i vrišti, te da se boji ići van, uz napomenu da je postao zatvoren i neuobičajeno šutljiv.

OKVIR Vještak psihijatar: On je osoba nedovoljnog duševnog razvoja