Prijava

Vaša prijava

OLUJA HARA ZAPADOM HRVATSKE! Na granici sa Slovenijom nastradali automobili, očekuje se veliki potop tijekom noći, pogledajte gdje će biti najgore


Prema pisanju meteoservisa Severe Weather Europe, na granici Slovenije i Hrvatske stvorile dvije jake ćelije koje su proizvele tuču Sloveniji, Istri, dijelovima karlovačkom područja i Hrvatskom Zagorju.

sewere 

Jaka kiša je tijekom popodneva riječkom području, u Istri je bilo i tuče, a navečer i u noći na subotu, moguća su olujna nevremena, tuča i obilne količine kiše u svega par sati i u ostatku Hrvatske, piše Sewere Weather Europe.

Novi list piše kako je u Rijeci kiša praktički potopila prometnice i uzrokovala niz prometnih barijera, pa je tako opet nastala poplava u pothodniku na Bulevardu oslobođenja koji je nakratko bio zatvoren za promet, a stradao je i Tower centar Rijeka

ri

matulji 

tuča 

Tuča veličine golf loptica u jednom je trenu počela padati na području Zaboka. Nevrijeme je započelo nešto prije 19 sati uz jaku kišu i slabiju tuču, piše zagorje.com. U jednom su trenu počele padati ledene gromade veličine golf loptice o čemu svjedoče i fotografije naših čitatelja. Kako nam je rekla jedna čitateljica iz Grabrovca, tuča je padala gotovo pola sata, a gromade leda bile su ogromne.

tuca zagorje 

Kaportal piše da su tuča i jak vjetar Karlovac zaobišli, ali njegova okolica nije bila te sreće. Na području Rečice, odnosno, u Luki Pokupskoj, veličinu leda čitateljica je usporedila s jabukom, na području Vukmaničkog Cerovca, Brezove Glave, Tušilovića pa sve do Krnjaka padala je tuča veličine oraha. Razmjeri štete tek će se utvrđivati, no već sad je jasno da bez posljedica neće proći nasadi povrća i voćaka.

Kako piše portal Neverin, lokalno je već došlo do pojave velike tuče, pa u susjednoj Sloveniji kod Črnomelja pada tuča do veličine teniske loptice, a uništen je velik broj automobila. Oblak koji je donio tuču razvio se još u Gorskom kotaru gdje je već dostigao maksimalnu snagu, piše Neurje.si.

Nažalost, obistinile su se prognoze koje je izdao ESTOFEX, a čija je prognoza, od moguće tri razine, ucrtala razinu tri nad sjeverom Hrvatske. Upozorenje važi do subote u šest sati ujutro.

Nevrijeme

Također, čini se da će najviše kiše pasti na zagrebačkom području i to poslije ponoći...

prognoza