Prijava

Vaša prijava

MONSTRUMI NE MORAJU U PRITVOR?! Dvojicu pedofila iz V. Gorice pustili na slobodu iako su godinama napastovali prijateljevu kćer, od njezine 4. godine


Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo je dvojicu 43-godišnjaka koje sumnjiči za pedofiliju, odnosno kaznena djela 'spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina', a DORH u priopćenju navodi da postoji osnovana sumnja da su dvojica hrvatskih državljana u Velikoj Gorici godinama spolno zlostavljali prijateljevu kćer rođenu 2004. godine. Nakon toga sutkinja istrage ih je pustila na slobodu.

Jednog sumnjiči da je od ljeta 2011. do 2014. godine kad je dolazio u posjet prijatelju seksualno iskorištavao njegovu kćer koja je tad imala između sedam i deset godina. Drugog sumnjiči da je to također radio u više navrata, kad mu je djevojčica sa svojom obitelji dolazila u posjet. On je sa zlostavljanjem počeo 2008. godine, kad je djevojčica imala samo četiri godine, a sve je trajalo do 2014. godine.

- Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičenik od ljeta 2011. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici, kada je dolazio u posjet svom prijatelju; u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona; znajući da njegova kćer (2004.) nema navršenih petnaest godina života, u više navrata počinio navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik (1975.) od kraja 2008. do neutvrđenog dana 2014. godine u Velikoj Gorici, kada mu je sa svojom obitelji dolazila u posjete djevojčica (2004.), u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona, u više navrata počinio navedeno kazneno djelo - stoji u priopćenju.

Protiv obojice osumnjičenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), no sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici nije to prihvatila. Osumnjičenima je određena mjera opreza zabrane približavanja žrtvi na udaljenost manju od petsto metara, te zabrana uspostavljanja izravne i neizravne veze sa žrtvom. 

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podnijelo je protiv navedenog rješenja žalbu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se pobijano rješenje preinači tako da se osumnjičenicima odredi istraži zatvor.


Video o posjeti Vukovaru

Jeste li vidjeli Katu?