Prijava

Vaša prijava

JA ĆU SAD MALO POPIPATI GRUDI... AL' SU LIJEPE, UVIJEK SU LIJEPE, A UJUTRO NAJLJEPŠE! Ispovijest štićenice: Udomitelj me pipao i zavlačio ruku u gaće!


- Četiri mjeseca tijekom 2016. bila sam u udomiteljskoj obitelji kraj Velike Gorice. No tamo više nisam jer me udomiteljičin muž dirao tri puta po grudima i ruku mi zavukao u gaće. Prije toga sam bila devet godina u drugoj udomiteljskoj obitelji u Vrbovcu, ali i otamo sam otišla jer me gazdarica tjerala uređivati vrt i raditi ručne radove.

Čak mi je kupila tri para naočala ne bih li bolje heklala, ali ja stvarno slabo vidim i jedva se krećem. Ta gazdarica je bila stroga, a ručni rad je prodavala na placu. Ja se nisam sposobna sama brinuti o sebi više od 20 godina, a 30-ak puta bila sam hospitalizirana u Jankomiru - ispričala je 81-godišnjakinja u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu gdje se zbog bludnih radnji sudi bivšem udomitelju J. L. (61).

Uvjetna kazna

Njemu se na teret stavljaju tri nedjela od listopada do 10. studenog 2016. koja je počinio u obiteljskoj kući, a tužiteljstvo za njega traži godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i mjeru liječenja od alkoholizma.

Iako osumnjičeni bludnik odbacuje optužbe, pritom tvrdeći da štićenicu nije dirao već da mu je možda uzela za zlo jer joj je prigovorio za neurednost na toaletu, vremešna žena identično je, kao i u Državnom odvjetništvu, opisala što joj je ulilo nemir pod stare dane.

- Dok sam sjedila u sobi na krevetu, došao je gazda i rekao: ‘Ja ću malo popipati grudi.’ Dok me pipao ispod majice govorio mi je: ‘Al’ su lijepe. Uvijek su lijepe.’ Odgurnula sam ga, pa je otišao van. Mislim da je trajalo oko 5 minuta to pipanje. Nakon mjesec dana, dok sam išla na WC u spavaćici, na hodniku mi je prišao i uhvatio me objema rukama za grudi rekavši: ‘Najljepše su ujutro’. Rekla sam mu da mi da mira. A treći put me dirao u sobi. Došao je pijan te me preko odjeće primio za grudi, a jednu je ruku zavukao u međunožje. Zaprijetila sam mu odlaskom iz obitelji, pa je rekao da me više nikad neće dirati - opisala je dalje 81-godišnja žena iskustvo iz udomiteljske obitelji.

Sve dok nesretnu umirovljenicu nije prvi put počeo pipkati, u prolazu joj je često navečer govorio tapšajući je po ramenu: “Draga baka. Lijepa baka.” Nakon svakog “prepipavanja”, osjećala se loše te je plakala i bila potištena, a kad se prvi put povjerila svome unuku, on joj nije vjerovao jer je mislio da se J. L. samo napio i pričao gluposti. No, na dan kad je došao platiti bakin smještaj, oblio ga je znoj jer baka je zaplakala i bila je pod stresom.

(Ne)briga

Prvi put u udomiteljsku obitelj otišla je sa 68 godina jer, kako kaže, “ne može si ni skuhati ni oprati, bolesna je na živce, bole je noge...” Trenutno je u novoj obitelji godinu i pol, a unuk je posjećuje jednom mjesečno. Po domovima je svojevoljno, a 24 godine je već lišena poslovne sposobnosti.

- Udomiteljice nije bilo, a zatekao sam njezina pijanog supruga J. L. Nakon toga sam popričao nasamo s bakom, koja je počela plakati te mi rekla da ju je J. L. pipkal, pa sam zaključio da je stvar ozbiljna. Ponovila je da ju je dirao po grudima svaki put kad bi uhvatio priliku. Bila je pod stresom. Čim sam joj rekao da ću sve reći njegovoj ženi, uspaničila se i rekla mi da joj sigurno neće vjerovati. Tako je i bilo. Kad sam udomiteljici to ispričao, rekla je da će istražiti i supruga razbiti, odnosno “ubiti Boga u njemu”. Po njezinoj reakciji shvatio sam kako ona vjeruje da je muž u stanju to napraviti - opisao je žrtvin unuk i dodao da je udomiteljica nakon “prvotne reakcije ustvrdila da baka laže”.

Kad je unuk došao po baku, udomiteljičin mu je sin, kaže, rekao: “Oprosti, ubit ću boga u njemu”.

- Potom je gospođa stigla s bakom koja je bila potištena i preplašena. Udomiteljica je bila nervozna i pitala zašto joj baka nije sve rekla ranije. Na upit bi li njezin muž zaista bio u stanju to napraviti, ljutito je povikala: ‘Je, moguće je’. Inače, gazdaricu je samo interesiralo hoće li joj propasti posao jer joj je sin u kreditima. Za moju baku i ono što ju je snašlo, nije ju bilo briga - zaključio je unuk.