Prijava

Vaša prijava

VELIKI POVRATAK OMILJENOG PJEVAČA NAKON MOŽDANOG UDARA 'Ostavio se loših životnih navika, pun je energije i nestrpljiv da krene s probama. Jedva čeka'


Parni valjak se u velikom stilu za nekoliko tjedana vraća na scenu. Nakon pet mjeseci duge pauze nastale zbog zdravstvenih problema Akija Rahimovskog glazbenici se u punom sastavu okupljaju već koncem kolovoza. Rujan će provesti vježbajući, a u listopadu, predvođeni Akijem, startaju s koncertima. Početkom jeseni izlazi i novi dugoočekivani album Parnog valjka za koji je većina skladbi već snimljena.

- Iza nas je duga stanka, ali, da je trebalo, čekali bismo još i duže, jer smo svi željeli da se naš Aki skroz oporavi od lakšeg moždanog udara koji je proživio ovog proljeća. On je sada sasvim dobro, štoviše, jedva čeka da se vrati na scenu. Trenutno se odmara u jednim goricama, ali pun je snage i energije i nestrpljiv je da što prije počnemo s glazbenim pokusima. Svi zdravstveni problemi sada su iza njega - kaže nam izbor blizak Parnom valjku, bendu koji će jedan od prvih svojih koncerata održati 12. listopada u Škofjoj Loki u Sloveniji.

Nominacije 

Što se novog albuma ovog benda tiče, još nije preciziran točan datum njegova izlaska, ali oni koji su imali prilike preslušati skladbe koje će se naći na ovom nosaču zvuka tvrde da je Husein Hasanefendić Hus napravio nekoliko, kako kažu, genijalnih pjesama. Ovaj album najavljen je još u studenome pjesmom 'Vrijeme', koja je odmah zauzela same vrhove domaćih top ljestvica.

 - Ovo je to što smo mi, što mi nudimo, mislim da je to neki zvuk koji nas odvaja od ostalih. Zaista mislim da nas se prepoznaje, da imamo zvukovnu prepoznatljivost koja nastaje jer svatko od nas u bendu svakoj skladbi donese neku svoju osobnost, neku svoju kemiju - kazao je Hus, povodom izlaska pjesme 'Vrijeme'.

Samo par mjeseci kasnije glazbenici iz Parnog valjka bili su nominirani za Zlatni Studio Jutarnjeg lista i to čak u dvije kategorije: kao grupa godine i kao koncert godine, što se odnosilo na njihov lanjski trosatni nastup u rasprodanoj zagrebačkoj Areni. Već onda su glazbenici najavili novi album, prvi nakon albuma 'Nema predaje', objavljenog 2013. godine.

- Uz šest već postojećih singlova moramo snimiti još četiri-pet pjesama i bit ćemo spremni. Shvatio sam već da kada izađemo prvo s albumom, osim dvije, tri pjesme sve ostale prođu uglavnom manje zapaženo i da je ovo mnogo bolji put - rekao je Hus, čiji je bend tijekom ove godine planirao održati koncerte u Americi, Skandinaviji, Kanadi i Australiji.

No, svi planovi pali su u vodu samo dva mjeseca kasnije, u travnju, kada je mnogobrojne obožavatelje benda u očaj bacila objava na službenim stranicama grupe koja je glasila: 'Dragi naši, nažalost, prisiljeni smo otkazati sve koncerte do daljnjeg. Aki Rahimovski imao je lakši moždani udar, i iako se već sada osjeća bolje, treba neko vrijeme usporiti i usredotočiti se na oporavak. Vrlo ozbiljno shvaćamo svoj posao i ne bismo željeli razočarati tisuće vas koji ste se veselili nadolazećim koncertima, ali Akijevo zdravlje sada je na prvom mjestu - stajalo je u objavi, koja je šokirala Valjkovu mnogobrojnu publiku.

- Vjerujem da će sve biti dobro. Znam da su se svi prestrašili kad su čuli što je bilo. Sad se trebam odmarati i slušati što liječnici kažu - kazao nam je Aki sredinom travnja.

Podrška 

Pjevač koji je u bendu od 1975. godine, koji je s Valjkom snimio 16 studijskih albuma i otpjevao mnoge nezaboravne pjesme poput 'Lutke za bal', 'Jesen u meni', 'Kada me dotakne', 'Sve još miriše na nju'... 5. lipnja proslavio je 63. rođendan. U međuvremenu je bio u toplicama, ostavio se cigareta, kave, čaše vina i jako začinjene hrane, a sada je, kažu nam njegovi prijatelji, kao nov. Spreman je za veliki povratak, a drago mu je da su članovi benda tijekom njegova bolovanja objavili singl 'Kad nemaš kud' kojim također najavljuju novi album.

- Aki je jedan, jedinstven i nezamjenjiv. Premda su neki tijekom njegova oporavka nagađali kako će ga u bendu zamijeniti drugi pjevač, Husu i ekipi to ni u jednom trenu nije palo na pamet. Umjesto toga, otkazali su sve proljetne i ljetne koncerte i odlučili pričekati da se Aki sasvim oporavi - kažu izvori bliski glazbenicima koji se na radost publike uskoro vraćaju na scenu. Publici, zbog koje oni sve ovo rade, nije se zaboravio zahvaliti ni sam Aki.

- Dragi moji, od srca vam hvala na velikoj ljubavi i podršci koju mi šaljete. Ne brinite se, osjećam se dobro, oporavljam se i jedva čekam ponovno stati na pozornicu, jer pred nama je još puno dobrih provoda. Vidimo se uskoro, voli vas Aki - napisao je pjevač na službenom Facebook profilu Parnog valjka.