Prijava

Vaša prijava

GLUMAČKA LEGENDA BIVŠE DRŽAVE U NOVOJ SERIJI Bolje da me pamte po ulozi, nego po nekom zločinu. I dalje mi na ulici viču: 'Gdje si, Gigo Popadiću?'


Uz sve elemente glamurozne premijere RTL je u subotu navečer u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema predstavio svoj programski adut za jesen - seriju "Pogrešan čovjek". Autorica Jelena Veljača, koja s Milom de Grisogonom potpisuje ovu priču, kao i dobro poznata glumačka imena koja imaju neke od glavnih uloga, poput Ivane Roščić i Bojane Gregorić Vejzović, na crveni tepih zakoračili su u svojim najglamuroznijim izdanjima, no pozornost su ipak najviše privukle legende glumišta bivše Jugoslavije, i dalje neosporne zvijezde Gorica Popović, Branislav Lečić te Marko Nikolić.

Uz likove koje su utjelovili, posebno u hit-serijama '80-ih kao što su "Bolji život" i "Sivi dom", odrasle su generacije gledatelja u cijeloj regiji. U "Pogrešnom životu", seriji čije je snimanje započelo na Murteru, a nastavilo se u Beogradu i u Zagrebu, imaju jedne od glavnih uloga, za neke od njih prve nakon dugo vremena u nekom projektu za hrvatsko tržište.

Imitacija života

Marko Nikolić, najstariji među uglednom gardom u RTL-ovoj seriji, glumi teško bolesnog Lazara Crnkovića. Inače, samo u ovoj godini, unatoč životnoj dobi od 72 godine i borbi s rakom koju je prije nekoliko godina prošao, Nikolić radi na čak šest projekata.

- Nisam radio dvije-tri godine ništa, jer sam bio bolestan. Uostalom, u našem poslu to jest neka zakonitost, nemaš dugo ništa, a onda ti odjedanput daju toliko posla da ne možeš stići. Ja sam već malo i ostario i malo mi je svega toga dosta, ali u mojoj zemlji, nažalost, živi se dosta loše ako ne radiš nešto sa strane. Već davno sam u mirovini i, s obzirom na to kolika je, moram je malo podebljati. No kad ti se dogodi, kao što se to meni sad dogodilo, da ti projekti budu lijepe i kvalitetne stvari, poput 'Pogrešnog čovjeka', onda ti posao ne pada teško. Veliko mi je zadovoljstvo snimati, čak i onda kad radim po cijele dane po velikim vrućinama - kaže Nikolić.

Bolji život 

Premda je u životu snimio više od 70 filmova i serija, među njima i one koji definitivno ulaze u anale poput "Grlom u jagode" i "Boška Buhe", pravu slavu postigao je s "Boljim životom", serijom koja je postala gotovo nevjerojatni fenomen krajem '80-ih u cijeloj regiji. No Nikolića ne ljuti što mu je to najprepoznatljivija uloga u karijeri.

- Bolje da me pamte po Gigi Popadiću nego po nekom zločinu. Čovjek ako hoće biti zapamćen, može to vrlo lako postići. Meni je jedino žao što ta uloga nije neki veliki glumački domet. Ali to ti se dogodi samo jednom u karijeri, da dobiješ scenarij i znaš da si dobio loptu na jedanaesterac. Ta uloga kao da je bila pisana po meni. Moja treća supruga, s kojom sam već 28 godina, upoznala me kad je 'Bolji život' već završio sa snimanjem. I stalno mi govori da joj je zbog toga žao jer je u dilemi, tko je nastao prije - Giga ili ja, tko koga imitira, jer smo isti. I ne mogu pobjeći od te uloge, jer taman se malo sve smiri, a onda seriju opet repriziraju, pa se zakače i mlađe generacije pa mi na ulici viču: 'Gdje si, Gigo, legendo, majstore?' - smije se Nikolić.

Ista serija prati i veliku Goricu Popović kroz cijelu karijeru. Kaže da je još uvijek znaju osloviti s Daro, po liku tajnice koju je igrala u "Boljem životu".

- Nisu me zvali u skorije vrijeme, posljednje što sam radila bilo je u 'Raljama života', što je bilo tako davno, tako da neću ni spominjati. Puno sam radila u međuvremenu u Beogradu i još uvijek radim, nisam u mirovini. U Zagrebu sam bila nekoliko puta s Ateljeom 212 na gostovanju, tako i prošle godine, i publika nas je stvarno divno primila - priča Gorica Popović.

Interes za žene

Ova 66-godišnja glumica izuzetnog renomea, upamćena po nizu maestralnih uloga među kojima i onoj u filmu "Pad Italije", u "Pogrešnom čovjeku" glumi kućanicu Nevenku.

- Drago mi je da sam u ovom projektu koji je zajednički, a sada sam vidjela prve dvije epizode i puna sam očekivanja. Mislim da će ovo biti jako gledana serija. Snimanje je vrlo dinamično, puno se radi, ima puno likova i linija koje treba raditi, bit će to teško uklopiti kada krene sezona u kazalištu, ali glumac je najsretniji kada radi - ističe Gorica Popović.

Branislav Lečić u seriji je brat Marka Nikolića. Premda je bivšeg ministra kulture Srbije pomalo neobično vidjeti u "lajt" sadržajima poput "Pogrešnog čovjeka", on objašnjava kako je po svom glumačkom opusu vrlo znatiželjna osoba.

- I to ne samo u smislu različitih karaktera nego i u području medija, od filma, drame, serija, čak i animiranog filma, radiodrama... Sve što je vezano za moj posao nije mi strano. A sapunica, ako se ne podcjenjuje i malo ozbiljnije promatra, daje ti ono što ti ne može dati ni kazalište ni film, a ni neka kraća serija. Ovako postaneš dio gledateljeve svakodnevice, njegova obitelj, naravno ako se vežu za tebe, osjete emociju. A za mene je to vrlo ozbiljan zadatak - objašnjava Lečić. Crni, kako je ostao zapamćen po ulozi u seriji "Sivi dom", i zbog koje su mu stizale vreće pisama obožavateljica iz cijele regije, i danas je u svojoj 63. izuzetno šarmantan i u odličnoj formi.

- Moram voditi brigu o sebi. Na prvom mjestu zbog profesije. Imam sigurno 13-14 predstava mjesečno. Nije zezancija. I fizički je i mentalni napor, a i emotivni, i moraš biti u kondiciji. To je jedan razlog, a drugi je genetika. Ta muška linija i po majci i po ocu je dobrodržeća. A ima tu i treća stvar, a nekome je ona prva. Ja sam duhovno mlad. Ne prihvaćam završene stvari kao konačne, družim se puno s mladima i zanima me kako oni percipiraju ovo doba. A moram priznati da i dalje jako volim žene, pa si ni iz tog razloga ne mogu dopustiti trbuh. Obožavateljicama nikada nisam oskudijevao, ali ni meni interesa za žene nikada nije manjkalo - završio je uz smijeh Lečić.