Prijava

Vaša prijava

MJESEC DANA NAKON ŠTO JE MARIO MEDVIDOVIĆ DAO PRIČU JUTARNJEM Gorjela tvrtka čovjeka koji je progovorio o korupciji u Upravi


Mjesec dana nakon što je poduzetnik Mario Medvidović (50) Jutarnjem listu ispričao svoju kalvariju s građevinskom dozvolom koju je čekao devet godina i u kojoj je bivšeg referenta Gradske uprave u Velikoj Gorici optužio za korupciju, u četvrtak u gluho doba noći njegovo skladište i radionica osvanuli su u plamenu.

Vatrogasci su oko 2.15 sati zaprimili dojavu da je u Jagodnom veliki požar skladišta i radionice tvrtke MS Ambulance, koja se bavi proizvodnjom medicinskog i sanitetskog prijevoza. Na teren su odmah izašli vatrogasci i okolni DVD-ovi. S vatrom se borilo 20-ak vatrogasaca, a gotovo sat vremena je trebalo da se požar stavi pod nadzor.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti vatrene stihije koja je osim vlasnika uznemirila sve stanovnike Jagodnog.

- Supružnici Medvidović su spavali, a susjedi su uočili požar na njihovu postrojenju 50-ak metara od njihove kuće. Lupali su im na vrata, ali nisu čuli.

Pa im se pred kuću jedna susjeda dovezla autom te počela trubiti ne bi li se trgnuli iz sna. Kad se Mario napokon probudio, ostao je u šoku. U gaćama je istrčao vani, a njegova supruga je u očaju, dok je gledala kako im vatra uništava imovinu uz potok, zazivala suprugovo ime. U međuvremenu su stigli vatrogasci. Minute su nam se činile sati sve dok nisu stigli - ispričala je za Jutarnji list jedna mještanka. Druga nam je rekla da je njezina kći, koja je do kasno bila vani te se vratila kući iza dva ujutro, prvo začula pucketanje.

- Pogledala je kroz prozor i vidjela da krovište gori. Sve im je valjda unutra izgorjelo. Bio je to zastrašujuć prizor. Činilo se da će plamen izmaknuti kontroli - zaključila je druga mještanka. Jedan susjed, pak, napominje da je poduzetnik Medvidović, koji inače ima dvoje djece, nadasve korektan u svom poslovanju i da od njegovih radnika čuju samo lijepe riječi.

Vlasnik tvrtke sam događaj nije želio komentirati, a policijski očevid je pokazao, kako je potvrdila PU zagrebačka, da je uzrok požara kvar na električnoj instalaciji svjetiljke ugrađene u zidu u središnjem dijelu radionice.