Prijava

Vaša prijava

FOTO: U SAMOBORU ZAPALJEN AUTO SUTKINJE 'U velikom sam strahu, već dulje vrijeme meni i mojoj djeci prijeti jedan odvjetnik'


Zagrebačka policija u četvrtak je kratkim priopćenjem šturo izvijestila o požaru osobnog vozila, Peugeota 206. Požar je izbio u noći s utorka na srijedu kratko iza ponoći dok je auto bio parkiran u Ulici Ivana Perkovca u Samoboru. U priopćenju se usto navodilo kako je automobil zagrebačke registracije u vlasništvu 44-godišnjakinje te da su požar ugasili vatrogasci, a da nitko nije ozlijeđen.

Nakon provedenog očevida, policija je dala i dopunu priopćenja navodeći da je požar izbio "najvjerojatnije na način da je nepoznati počinitelj polio krov i prednji dio vozila lakozapaljivom tekućinom te potom zapalio vozilo" pri čemu je šteta procijenjena na oko 15.000 kuna.

Iako je, dakle, utvrđeno da je automobil "najvjerojatnije" namjerno zapaljen, ova vijest, i stoga što se radilo o starijem vozilu i nevelikoj materijalnoj šteti, nije pobudila veće zanimanje javnosti. Međutim, Jutarnji list doznaje da je namjerno zapaljeni auto u vlasništvu sutkinje Općinskoga suda u Novome Zagrebu,, što nam je sutkinja i sama potvrdila u telefonskom razgovoru.

- Obzirom da je istraga u tijeku ograničena sam u davanju informacija - rekla nam je sutkinja u telefonskome razgovoru, no dodala je kako je u velikom strahu jer je automobil kada je zapaljen bio parkiran niti pola metra od same kuće, točnije od prostorije gdje ona spava s dvoje malodobne djece.

Međutim, na pitanje je li od ikoga primala kakve prijetnje, sutkinja nam je rekla kako već dulje vrijeme proživljava pravu kalvariju od strane jednoga odvjetnika kojega je u više navrata prijavljivala policiji i državnome odvjetništvu, no da je sustav u potpunosti zakazao.

sutkinja auto.JPG
 

- Istina je da sam prijave podnosila policiji protiv točno određenoga počinitelja zbog prijetnji smrću, uznemiravanja i zastrašivanja i to ne samo mene, već i prema mojoj djeci. Ne samo da mi je verbalno prijetio, već je jednom pokušao automobilom udariti moj automobil u kojemu sam se tada nalazila s malodobnim djetetom.

Na pitanje koji bi bio motiv toga odvjetnika da joj naudi, sutkinja nam je rekla da ju je on jednom tražio da mu pomogne u jednome predmetu za naknadu štete, a da je ona to odbila.

- On me tada počinje maltretirati, a da bi opravdao svoje maltretiranje izmislio je razne potpuno neistinite priče. Podnio je i tužbu protiv mene i pokojnoga oca tvrdeći da smo mu dužni oko pola milijuna kuna, međutim tužbu je u međuvremenu povukao. Sve te prijetnje sam bila prijavila. Jedan od postupaka vodio se pred velikogoričkim Općinskim državnim odvjetništvom, a drugi zbog prijetnji smrću u ODO-u u Novom Zagrebu.

Međutim, usprkos dokazima koje sam dostavila, dakle radi se o gomili SMS-ova, svjedocima, a neke od verbalnih prijetnji sam čak snimila mobitelom i dostavila policiji i Državnom odvjetništvu, Državno odvjetništvo je odbacilo obje prijave. Nije uopće da se taj čovjek skrivao, on je sve to govorio i radio javno. Tada sam preuzela progon kao oštećenik, a jedna od optužnica, a radilo se o tome pokušaju gaženja automobilom, dakle o dovođenju u opasnost općeopasnom radnjom, je potvrđena na Općinskom kaznenome sudu u Zagrebu.

auto sutkinja.JPG
 

No čim je krenuo postupak taj spis je odjednom dodijeljen drugome sucu u rad. Tada sam preko odvjetnika dobila ponudu da povučem optužne prijedloge, a da će on stati s maltretiranjem. Na to sam zbog zdravlja pristala, a vidjela sam da sustav opstruira žrtvu, a štiti počinitelja. No ja sam povukla optužnice, a taj odvjetnik je i dalje nastavio s uznemiravanjem. Ne znam više što da radim. Nakon paljenja automobila iz očaja sam zatražila policijsku zaštitu za sebe i obitelj te se donosi odluka o tome hoću li dobiti 24-satnu zaštitu. Sada sam pisala predsjedniku Vrhovnoga suda, Glavnom državnom odvjetniku, Državnom sudbenom vijeću, Državnoodvjetničkom vijeću, Županijskome sudu u Velikoj Gorici, Ministarstvu pravosuđa te SOA-i i izložila im što mi se sve događa. Bojim za život sebe i svoje djece - rekla nam je sutkinja Crnjak dodavši kako se u svemu tome jedino želi zahvaliti policajcima iz postaje u Samoboru i kriminalistima iz Heinzlove koji su čitavo vrijeme jedini radili svoj posao.

- Jedino su mi oni u svemu ovome stali u zaštitu.

Iz Policijske uprave zagrebačke u petak nam nisu željeli govoriti o tome je li policija u međuvremenu identificirala mogućeg počinitelja ili osobu koja se dovodi u vezu s ovim zapaljenjem. Samo su naveli da je kriminalističko istraživanje u tijeku.