Prijava

Vaša prijava

'DAJ KLJUČEVE, SJEDI NA SUVOZAČEVO MJESTO, UBIT ĆU TE!' Nasilnik na Dan žena oteo i pretukao bivšu partnericu, dosad imao više od 250 kaznenih prijava


Stari policijski znanac Tomislav A. Z. (48), s više od 250 kaznenih prijava, ponovno je završio iza zatvorskih rešetaka jer je na Dan žena bivšoj partnerici slomio nos, što su u KBC-u Rebro, gdje je prevezena kolima Hitne pomoći, liječnici okarakterizirali kao tešku tjelesnu ozljedu. Nasilnik je zaradio tri kaznene prijave - za protupravno oduzimanje slobode, nanošenje teških ozljeda i prijetnje smrću.

Bilo je oko 20 sati kada je vršnjakinju s kojom se neko vrijeme ranije viđao odlučio zaskočiti dok mu je na snazi bila mjera zabrane približavanja. Prišao joj je dok je išla prema svom autu parkiranom u Novom Zagrebu.

- Daj ključeve i sjedi na suvozačevo sjedalo - zapovjedio je prestravljenoj ženi Tomislav A. Z., uputivši joj pritom niz prijetnji smrću bude li mu kontrirala i ako ga ne posluša. U strahu za život, s obzirom na ranije loše iskustvo s njim zbog kojega ga je već prijavljivala policiji pa mu je izrečena zabrana približavanja i uspostavljanja ikakvog kontakta s njom, žena mu je dala ključeve auta i sjela na mjesto suvozača.

Ni tijekom vožnje nesretna žena nije imala mira jer joj je prijetio smrću. U jednom trenutku ju je više puta šakom i laktom udario u glavu, a ograničio joj je i slobodu kretanja odvezavši je u smjeru Velike Gorice.

Za cijelu dramu ubrzo je doznala policija zahvaljujući pravovremenoj dojavi o kaznenom djelu koje je u tijeku pa su lisice na ruke okorjelom kršitelju zakona stavili u okolici Zagreba. Inače, iza Tomislava A. Z. je dugogodišnji zatvorski staž koji premašuje 15 godina robije. Iza njega je najmanje 12 osuđujućih presuda, i to zbog niza nedjela, od raznih krađa preko nanošenja teških tjelesnih ozljeda pa do napada na službenu osobu.