Prijava

Vaša prijava

GDJE SE OVO LJETO OPUŠTAJU POZNATI? Početnici i veterani estrade te TV lica raštrkat će se po čitavom Jadranu. Mnogi godinama biraju istu oazu mira...


- Moj idealni ljetni odmor je jedrenje i ‘šuljanje’ po nenapučenim uvalama što je, istina, sve teže pronaći u ljetnim mjesecima, ali ja zbog raznih obaveza nemam baš puno mogućnosti odabira drugih termina. Osim toga, tu su i fakultetske obaveze mojega sina i moje kćeri koji su također zaljubljenici u taj vid odmora pa ćemo tako i ove godine unajmiti jedrilicu i tjedan dana ploviti, loviti ribe, čitati, svirati i uživati. A što se destinacije tiče, pošto dosta dugo nismo plovili sjevernim Jadranom mislim da će ove godine to biti naš odabir. Cres, Lošinj, Unije, Susak, Silba... - nabraja televizijski urednik Željen Klašterka.

Na sjevernom Jadranu

U čarima sjevernog Jadrana uz njega ovog će ljeta uživati brojni poznati. Na zlatnom otoku sunca i vina, Krku, već tradicionalno će ljetovati Antonija Stupar Jurkin, Ivan Dečak te Paola Valić Bekić. Frontmen grupe Vatra na Krku boravi tijekom ljeta odmalena jer ondje ima apartman, a ove godine tu će odmarati sa svojom obitelji: partnericom Ninom te njihovim klincima Ditom i Leom. Ivan i Nina koncem srpnja tjedan dana boravit će i na Braču u društvu prijatelja.

Stupar 

- Otkad sam se rodila ljetujem na otoku Krku, u svojoj Baški. Svake godine odem barem pozdraviti moje more i sve uspomene koje imam tamo... Iako, zadnjih godina, volim obići i krajeve gdje prije nisam bila. Volim Brač, Zadar, Dugi otok, velika mi je želja otići na bajni Vis. Možda probamo ove godine, vidjet ćemo. Tko zna gdje ćemo završiti ovo ljeto; još nemamo detaljni plan, ali neće biti dosadno, to sigurno! Idealni odmor mi je mir, obitelj, priroda, valovi, zalazak sunca, glazba, zvuk gitare, fina spiza kako kažu naši Dalmoši..., bez trunke fasade na licu, bez uredno složene kose i bosa. A sve to s puno smijeha, ljubavi i dobre glazbe - kaže Paola Valić Bekić, voditeljica s Nove TV.

Na rijeci

- Idealan odmor za mene nekad je bio staviti backpack na ramena, zadržati se 3-4 dana (nekad i kraće) na jednom mjestu i krenuti dalje. S godinama su se prioriteti promijenili. Danas je to bacanje kamenčića u more, skakanje s mola, izranjavanje školjkica... Rekao bi netko neupućen da sam nekad provodio aktivniji odmor nego danas, ali bio bi na krivom tragu. Klinci su mi prepuni energije i jedini period ‘pasive’ je kad spavaju, tako da mi aktivnosti na odmoru ne nedostaje. Iako uživam u svakom trenutku takvog ljeta, mislim da ću svoj idealni odmor tek doživjeti. Za koju godinu kad ću i kćeri i sinu moći staviti backpack na rame, pa im otkrivati sve one divne stvari koje vam putovanja pružaju - govori Saša Lugonjić s Nove TV koji će svoje ljetno gnijezdo sviti u Dramlju.

more.jpg
 

- Ljeto ću provesti kombinirajući more i kontinent. Velike vrućine lakše podnosim na predivnoj Mrežnici koja je idealna za kupanje, pruža mi mir i prekrasnu prirodu. Povremenu ću mir Mrežnice zamijeniti odlaskom u Novi Vinodolski, oazu moje obitelji već dugi niz godina. Tamo me čekaju dugogodišnji prijatelji, druženja uz smijeh i zabavu, i nekoliko predivnih druženja u Mitan marini, maloj oazi u predivnoj uvali Novog Vinodolskog. Uz to, imam i par dogovorenih koncerata sa dečkima iz benda, pa ćemo tako nakratko otputovati u Makedoniju i Crnu goru. Ljeto će biti raznoliko i zanimljivo, ali uz dosta odmora, kako bi skupila snage za jesen, nove izazove i novu sezonu In magazina - otkriva Sanja Doležal.

Ljeto s radošću čeka i Renata Končić Minea:

- Ljeto je godišnje doba u kojem svake godine što više pokušavam spojiti ugodno s korisnim. Koncerti i gaže uglavnom su orijentirani prema moru tako da se trudim odvojiti koji dan za kupanje i odmor. Ekipa IN magazina je vrijedna cijelo ljeto, tako da smo uz naše gledatelje i u ovim vrućim ljetnim mjesecima no za predah se uvijek dogovaram s Miom Kovačić pa kombiniramo i koji dan godišnjeg. Obzirom na turbulentan tempo kroz cijelu godinu, najviše mi pašu mirnija mjesta, obožavam naše otoke i destinacije na kojima party i noćni život gotovo ne postoje.

Miris i šum mora, šetnjica, riba s gradela i lagana mediteranska prehrana meni zvuče savršeno. Naravno, najbitnije od svega je dobro društvo i to je ono sto mene veseli. Svakako ću odvojiti vrijeme za nećaka Mateja, on živi sa mamom u Irskoj, ali naše more obožava. Ići ćemo do Kraljevice kod moje prijateljice gdje smo bili i prošle godine. Osim preslatke plaže ima i super društvo, tako da smo oba dvoje prezadovoljni... Planovi su mi i Poreč te Split i Hvar - priča Minea.

Televizijska voditeljica Daniela Trbović i ove će godine odmarati na Brijunima, jer joj je tamo mirno, lijepo i opušteno, a, kako kaže, izmijenit će i pokoju riječ s Titovim papagajem Kokijem. U ljepotama unutrašnjosti Istre guštat će Zdenka Kovačiček.

- Ovo ljeto ću kao i mnoga do sada, provesti u mojoj rodnoj Opatiji. Naravno, tamo idem s obitelji. Odande onda idem na ljetne svirke, kojih ima dosta dogovorenih, na sve strane. Uživam u tome, što ću tamo imati svoju gitaru, pa se nadam da ću se vratiti sa pregršt novih pjesama. Blizu je i Grobnik, pa ili odem tamo pogledati neku trku, ili odvesti neki krug na našoj trkaćoj stazi - kaže Sandi Cenov, koji možda na kakvoj kavici sretne televizijsku voditeljicu Uršulu Tolj koja će dio ljeta provesti u svojoj rodnoj Rijeci. Nedaleko njih, u Rapcu će odmarati i Franka Batelić.

Putovanje u Grčku

- Već 12 godina ljetujem u Malom Lošinju, a zadnjih 7 godina odlazim sama na more i boravim kod jedne lošinjske obitelji. Moj dragi ne voli izležavanja na plaži pa smo se dogovorili da ja ljetujem dok on čuva mačke u našem velikogoričkom stanu. On more okusi na svirkama sa svojom bendom Detour jer puno sviraju po ljeti. Priuštit ću si desetak dana na otoku, samo mir, more i to je dovoljno. Ostatak ljeta kupat ću se na jezeru Čiče. Budući radim na albumu neću puno nastupati, a koncerte ću uskoro održati u Zadru i Koprivnici - najavljuje Ivana Kindl.

Doris 

Zadar će ove godine biti ljetna oaza Doris Pinčić Rogoznice i Jure Brkljače.

- Ovo ljeto provest ću u Zadru, što je više moguće uz more. Za mene je idealan odmor kombinacija aktivnog i pasivnog. Nakon dobre aktivnosti dobro dođe i bezbrižan odmor, a za to je najbolje more. Tijekom ljeta posvetit ću se treningu i dobroj ishrani. Želim provesti što više vremena sa svojim psima koje u zadnje vrime rijetko viđam. Nadam se da ću i napisati bar dvije nove pjesme - istaknuo je Jure Brkljača.

Radijski urednik Zlatko Turkalj Turki sa svojom obitelji ljetovat će u Novalji. Šibenik je za svoju ljetnu bazu odabrao Mirko Fodor, dok će Ana Radišić ljetovati u Raslini.

Radišić 

- Ljeto bez svog centra svita ne mogu zamisliti, a to je moja Raslina! Maleno tipično dalmatinsko mjesto pored Šibenika, rodni kraj mame. Mjesto gdje se cijela familija okupi, gdje guštam u domaćoj dalmatinskoj spizi i živim u usporenom filmu po cijele dane. Gdje mi je plaža doslovno četiri minute udaljena od kuće i gdje mi je sve ‘moje’ od najranijeg djetinjstva. Obići ću svakako i tatine Kaštele i Split, zadržati ću se u srednjoj Dalmaciji, a potom se uputiti s prijateljicom u Grčku! Ondje ću imati kombinaciju i aktivnog i pasivnog ali i tipično turističkog. Planiram lunjati po otocima, puno plesati, dobro se provesti ali i istraživati te odmarati. Jedva čekam! - nestrpljiva je Ana.

20 godina na Visu

Na Braču će biti Vanna sa suprugom Andrijom Vrdoljakom, Antonija Blaće i Neno Belan, a na Visu će odmarati producent serije ‘Novine’ Nebojša Taraba.

- Ja već dvadeset godina ljetujem na Visu, tako da mi je to mjesto postalo drugi dom. Od kad imam dijete, odlazim ranije, u prvoj polovici srpnja, a onda početkom kolovoza ‘pobjegnemo’ od gužve i još barem tjedan dana odemo negdje u inozemstvo, a ove godine u planu nam je San Sebastian u Španjolskoj. Idealan odmor mi je upravo to: supruga, kći i ja, potpuno posvećeni jedni drugima, 24 sata na dan - naglašava Nebojša Taraba.

Marko Kutlić ljeto će provesti radno, no odlazak u Split gdje početkom srpnja nastupa na Splitskom festivalu s novom pjesmom ‘Samo ljubav’ iskoristit će i za kupanje i za sunčanje.

- Naše ljetovanje uglavnom započinje odlaskom u Metković, koji nam je ljetna baza, iz kojega se potom upućujemo na kratke odlaske od po nekoliko dana, a za koje se ne moramo puno pripremati. To je uglavnom južni Jadran s pripadajućim otocima. Nisam nikada razmišljao o pojmu idealnog odmora, ali za mene je i moj rad svojevrsni odmor, tako da mislim da je to vrlo osobno. Sigurno je da ne bih mogao ležati pod nekom palmom mjesec dana, na nekom egzotičnom otoku. Netko drugi bi opet to jedva dočekao - govori glazbenik Jurica Popović koji će ljetovati s partnericom Matijom Vuicom.

Na Hvaru će se odmarati Nina Badrić, kao i bračni par Zalepugin, a Tihana Harapin Zalepugin ističe da su ovom otoku Saša i ona godinama vjerni. U Dubrovniku će dio ljetnog odmora najvjerojatnije provesti Lejla i Tarik Filipović, dok će glazbenici Neno Ninčević, Zlatan Stipišić Gibonni i Tomislav Mrduljaš u čarima ljeta uživati brodeći po srednjem Jadranu. Mia Kovačić dio ljeta provest će u Omišu. Što se ekipe iz Prljavog kazališta tiče Jasenko Houra kupat će se na Dugom otoku, Mladen Bodalec u Brelima, a Tihomir Fileš u Ičićima.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike