Prijava

Vaša prijava

VATROGASCI TUGUJU ZA TRAGIČNO PREMINULIM MLADIM KOLEGOM 'Prijatelju, najdraži moj, krenuli smo obaviti posao i vratiti se doma. Ti se nisi vratio'


Mladi velikogorički vatrogasac Ivan Galeković (24) poginuo je u subotu poslijepodne nakon što je teško ozlijeđen u gašenju požara na obiteljskoj kući u Ulici Mate Lovraka u Velikoj Gorici.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice sućut u povodu smrti 24-godišnjeg velikogoričkog vatrogasc.

- Smrt mladog vatrogasca, velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe velik je gubitak za postrojbu, njegovu obitelj i općenito hrvatsko vatrogastvo, rekao je Tucaković, poručivši kako je to tužan dan za hrvatsko vatrogastvo, priopćila je u nedjelju Hrvatska vatrogasna zajednica.

Vatrogasci su, kazao je, tu da gase požare, spašavaju ljude i imovinu što rade vrlo uspješno i profesionalno, ali njihov posao je iznimno opasan i toga je svjestan svatko tko se bavi tim pozivom.

Velikogorički vatrogasac podlegao je ozljedama u subotu oko 19 sati na KBC-u Zagreb gdje je dovezen nakon što je teško ozlijeđen u gašenju požara na obiteljskoj kući, u Ulici Mate Lovraka. Policija još očevidom utvrđuje okolnosti njegove smrti. Još jednom vatrogascu koji je sudjelovao u intervenciji pružena liječnička pomoć u istoj bolnici.

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Velika Gorica, DVD Kurilovec i DVD Gradići. Zbog zahtjevnosti intervencije u ispomoć su došli i vatrogasci iz JVP Grada Zagreba. Dva vatrogasca su prilikom gašenja požara ozlijeđena te im je pružena medicinska pomoć. U večernjim satima stiže tužna vijest da je 24-godišnji vatrogasac umro.

Zapovjednik velikogoričke Javne vatrogasne postrojbe Borislav Turan izjavio je Hini kako vatrogasci koji su bili na intervenciji nisu vidjeli u kojim je okolnostima nastradao njihov kolega.

Hrvatska vatrogasna zajednica priopćila je da vatrogasci posljednjih dana bilježe velik broj požara objekata iako su za ljetno doba godine karakteristični požari otvorenog prostora.

Prošlog tjedna vatrogasci su u istom danu gasili požar podruma, a potom požar stana koji je nastao kao posljedica eksplozije.

Radno je za zagrebačke vatrogasce počela i subota jer je gorio restoran u centru grada u čijem je gašenju sudjelovalo 19 vatrogasaca sa četiri vozila.

Primorsko-goranski vatrogasci jučer su gasili požar restorana u Ravnoj Gori koji je zahvatio 450 metara četvorna. U gašenju su sudjelovala 34 vatrogasca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Delnice, DVD Sušica, Ravna Gora i Kupjak.

U popodnevnim satima od stigla je dojava o požaru skladišta kod zgrade Slobodne Dalmacije u Splitu. Požarom je zahvaćeno 160 metara četvornih stolarskog poslovnog prostora i krovišta, a u gašenja požara sudjelovalo je ukupno 38 vatrogasaca sa 13 vatrogasna vozila iz JVP Split, DVD-a Split i Vranjic. Požar je lokaliziran u popodnevnim satima, a tijekom noći na dežurstvu i sanaciji požarišta angažirano je šest vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz JVP Split.

Tijekom jučerašnje večeri na Facebooku se oglasio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

- Beskrajno tužna večer za naš grad... Pri gašenju požara obiteljske kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković. Još jedan vatrogasac je ozlijeđen. Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću! Obitelji poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe izražavam iskrenu sućut. Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni", napisao je gradonačelnik.

facebook barisic 

Kolege vatrogasci opraštaju se od Ivana Galekovića

Od Ivana Galekovića (24) oprostili su se i njegovi kolege na Facebook stranici Vatrogasci - Oni su naši heroji.

- Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u Crno. Ivan Galeković pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara kuće. Bilo mu je tek 24 godine. Bog sebi uzima samo najbolje. Brate po vatri Počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas. Iskrena sućut njegovoj obitelji i kolegama. Vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio, napisali su.

fejs 

I kolege vatrogasci iz Dalmacije se opraštaju od mladog Galekovića.

- Tužan dan za sve nas vatrogasce. Danas je, obavljajući svoju dužnost, poginuo pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i naš brat po ognju Ivan Galeković. Bile su mu tek 24 godine. Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut njegovoj obitelji a njegovim kolegama iz JVP Velika Gorica poručujemo kako dijelimo njihovu bol, njihov gubitak, gubitak je svih nas, poručili su varogasci iz Supetra.

varogasci supetar 

- Ovim putem izražavamo obitelji poginulog vatrogasca i JVP Velika Gorica izraze najdublje sućuti. Kolega, počivao u miru, poručuju iz DVD-a Zlarin.

dvd zlarin fejs 

Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika također se oprostila od hrabroga kolege.

- Anđeli neka čuvaju Ivana gore na nebu, a vas na zemlji neka utješe u nenadoknadivom gubitku. Posebni ljudi žive u našim srcima i kad nisu pored nas. Sjećanje nas tješi i hrabri nadu o postojanju nekog boljeg svijeta u vječnosti. U mislima smo s Vama. Obitelji, rodbini i prijateljima Ivana Galekovića te cjelokupnoj postaji JVPp Velika Gorica izražavamo najiskreniju sućut! 

sibenik vatrogasci fejs 

Emotivnu poruku i sućut obitel uputiio je i DVD Šibenik.

- Sućut njegovoj obitelji, prijateljima, ali i sućut njegovoj vatrogasnoj obitelji. Teško je za povjerovati da nešto može toliko poći po zlu da ode mladi život od 24 godine. Počivaj u miru kolega, napisali su.

dvd sibenik fejs

- Sućut njegovoj obitelji, prijateljima, ali i sućut njegovoj vatrogasnoj obitelji. Teško je za povjerovati da nešto može toliko poći po zlu da ode mladi život od 24 godine. Počivaj u miru kolega, napisali su.

Na Faceboku se emotivnoj objavom od Ivana Galekovića oprostio njegov prijatelj.

- Prijatelju, najdraži moj, krenuli smo danas obaviti posao i vratiti se doma. Ti se nisi vratio. Ti si najdraže biće bio, najnevinije i najveselije, a najbolje od vatrogasca što može biti. Tvoj rad, tvoj stav, tvoj osmijeh i fore, sve zajebancije i sve najljepše, sve ću to pamtiti i proživljavati jer to si ti - moj i naš Ivek Galeković, mraclinska legenda koja nas sad bude čuvala s malo više pozicije. Tamo nek ti bude lijepo, vatrogasac moj, nek te čuvaju anđeli i ti čuvaj nas kao što si to učinio danas, kad se nisi vratio, poručio je tužno kolega tragično stradaloga vatrogasca.