Prijava

Vaša prijava

SABORSKI ODBOR OGLASIO SE O SLUČAJU DAMIRA ŠKARE Od MUP-a traže da se očituje je li bilo propusta


Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u petak je izvijestio da je od MUP-a zatražio očitovanje o eventualnim propustima u policijskom postupanju po prijavi protiv Damira Škare u zaštiti moguće žrtve kaznenog djela.

 

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražio je 6. rujna 2019. od Ministarstva unutarnjih poslova poduzimanje svih radnji iz svojih nadležnosti te dostavu očitovanja na okolnosti eventualnih propusta u postupanju policijskih službenika po prijavi protiv Damira Škare u zaštiti moguće žrtve kaznenog djela, priopćio je u petak predsjednik Odbora Ranko Ostojić.

 

Sudac istrage velikogoričkog Županijskog suda odredio je u četvrtak jednomjesečni istražni zatvor bivšem saborskom zastupniku HDZ-a, brončanom olimpijcu i aktualnom predsjedniku Autokluba Siget Damiru Škari zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice tog autokluba.

 

Prema neslužbenim podacima tužiteljstvo, koje je nakon ispitivanja zatražilo pritvaranje, strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene među kojima su i zaposlenice koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarac koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

 

Škaru, kojeg je policija uhitila u srijedu ujutro na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, prijavila je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

 

Samo nekoliko sati nakon podnošenja prijave, žrtva je, prema vlastitim tvrdnjama dobila Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. U međuvremenu joj je, dok je boravio u susjednoj BiH, preko posrednika nudio 80.000 eura “za šutnju”, što je ona odbila.