Prijava

Vaša prijava

Budućim zrakoplovnim tehničarima uručeni ugovori o stipendiranju


U Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici u srijedu su uručeni ugovori o stipendiranju desetorice učenika 3. razreda koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Ugovore o stipendiranju desetorici učenika uručio je savjetnik ministra obrane za vojna pitanja brigadir Anto Zelić koji je istaknuo da će MORH nastojati ispuniti sva očekivanja svojih stipendista.

- Nema veće časti od biti ovdje danas s vama i uručiti vam ove ugovore, vjerujem kako ćete svojim znanjima i vještinama doprinijeti razvoju HRZ-a - poručio je.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) brigadni general Michael Križanec u obraćanju učenicima prisjetio se učeničkih dana u tadašnjem Zrakoplovnom obrazovnom centru Rudi Čajevec gdje je bio polaznik prvog naraštaja četverogodišnjeg školovanja kojeg je uspješno završio 1990. godine. Sad je to Zrakoplovno tehnička škola Rudolf Perešin s kojom HRZ održava i njeguje prijateljske odnose na obostrano zadovoljstvo kvalitetnijeg obrazovanja budućih kadrova.

Križanec je izrazio zadovoljstvo što će učenici po završetku školovanja biti primljeni u veliku obitelj hrvatskih zrakoplovaca. Također, zahvalio se i roditeljima na iskazanom povjerenju u djelatnike HRZ-a kojima daju djecu na daljnji razvoj i napredak u njihovom profesionalnom i privatnom životu koji će se ispreplitati.

- U odnosu na vrijeme kad sam i sam bio učenik ove škole i danas, nije se promijenila ustrajnost, ljubav i strast prema zrakoplovstvu - istaknuo je.

Ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole Rudolf Perešin Vedran Šarac čestitao je učenicima na prepoznatom izboru budućeg poslodavca istaknuvši kako su ove godine zbog povećanog interesa učenika i roditelja imali potrebu napraviti određenu selekciju i tako izabrati upravo one najbolje.

Tom prigodom Šarac je primio i zahvalnicu za izuzetan doprinos i ostvarenu suradnju od Uprave za ljudske potencijale MORH-a koju mu je uručio brigadir Anto Zelić.

MORH je do sad sklopio ukupno 68 ugovora, i to s 37 učenika Zrakoplovno tehničke škole iz Velike Gorice i 31 učenikom Tehničke škole iz Zadra. Učenicima 3. razreda MORH isplaćuje mjesečnu stipendiju u iznosu od 700 kuna, a  učenicima 4. razreda od 800 kuna. Nakon završetka srednje škole stipendisti se upućuju na dragovoljno vojno osposobljavanje kako bi stekli potrebna vojnička znanja, potom potpisuju ugovor o vojničkoj službi s MORH-om i stupaju u djelatnu vojnu službu u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Stipendisti imaju obvezu redovitog pohađanja škole, izvršavanja obveza utvrđenih obrazovnim programom za zrakoplovnog tehničara i postizanje završne ocjene najmanjeg prosjeka tri.


Na gostovanje u Sinj

Sretan Uskrs !