Prijava

Vaša prijava

IZNENAĐENJE ZA POLICAJCE U OKOLICI VELIKE GORICE Kod muškarca (55) pronašli laboratorij marihuane, ali tu njihovim iznenađenjima nije bio kraj


Mjesto Okuje nadomak Velike Gorice početkom tjedna "okupirali" su zagrebački policajci. Temeljem sudskog naloga pretresli su obiteljsku kuću i druge prostorije 55-godišnjeg muškarca te u njoj otkrili improvizirani laboratorij marihuane, ali i veću količinu oružja.

Nakon obrade, kućni uzgajivač "trave" predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

puz.jpg
 
puz2.jpg
puz3.jpg
puz4.jpg

Policija je otkrila da je sredovječni narkobotaničar "s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području Okuja uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu".

- Tako uzgojenu drogu je potom usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao krajnjim korisnicima. Ujedno se sumnja da je, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na zasad neutvrđen način nabavio i bez prethodnog odobrenja neovlašteno posjedovao vatreno oružje čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno ili dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, a oružje je bilo sakriveno u kući u kojoj boravi - kažu iz PU zagrebačke.

puz5.jpg
 
puz6.jpg
puz7.jpg

U pretrazi kuće policija je pronašla ukupno 1.181 grama marihuane pakirane u tri staklenke i tri plastične vrećice, vagu za precizno mjerenje težine, improvizirani laboratorij za uzgoj bilja koji se sastoji od sedam električnih lampi sa sjenilima te šest električnih prigušnica i 35 komada stabljika marihuane visine od 10 do 50 cm. Istražitelji su također pronašli i automatsku pušku AK 47 te jednu pušku Winchester model 1300, kao i preko 1.100 komada raznovrsnog puščanog i pištoljskog streljiva kalibra 12 te jedan spremnik za automatsku pušku kalibra 7,62 mm i jedan metalni okrugli spremnik za automatsku pušku kalibra 7,62 mm.

Odakle mu oružje i što je planirao dalje s njim, kao i tko su trebali biti kupci njegove "marice", još uvijek nije poznato.


2. Razredni šahovski turnir 2.b