Prijava

Vaša prijava

NAKON DUGOG IZBIVANJA IZ JAVNOG ŽIVOTA KĆI PRVOG PREDSJEDNIKA DOŠLA PODRŽATI ŠEFA HDZ-a Nevenka Tuđman: 'Vjerujem u pobjedu Andreja Plenkovića'


Nakon dugog izbivanja iz javnog života, kao i sa stranačkih skupova, Nevenka Tuđman, kći prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tuđmana, došla je večeras podržati aktualnog šefa vladajuće stranke Andreja Plenkovića na njegov predizborni skup u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, gdje su Plenković i njegov tim “Odvažno za Hrvatsku” članovima i članicama HDZ-a predstavili svoj program.

plenkovic_vg10-060320.jpg
 

- Ovo je prigoda da damo podršku Andreju Plenkoviću. Vjerujemo u njegovu pobjedu - rekla je za Jutarnji list Nevenka Tuđman, objašnjavajući zašto se nakon dugo vremena pojavila u prvom redu stranačkog, točnije predizbornog skupa Plenkovićevog tima koji će se 15. ožujka na unutarstranačkim izborima boriti s “Opcijom za promjene” predvođene Mirom Kovačem za osvajanje čelnih mjesta u HDZ-u.

plenkovic_vg1-060320.jpg
 

Bez obzira na to što Nevenka Tuđman danas nema stvaran politički utjecaj, njena potpora Andreju Plenkoviću ima simboličku važnost za članove HDZ-a, posebno u kontekstu činjenice da njezin brat Stjepan otvoreno podržava kandidaturu Mire Kovača za novog šefa HDZ-a, a drugi brat Miroslav drži ekvidistancu u odnosu na Plenkovića i Kovača.

plenkovic_vg7-060320.jpg

- Članovi moje obitelji imaju svoja mišljenje, svatko je osoba za sebe. Živimo u demokraciji, svatko može birati koga želi, a mi vjerujemo u Plenkovića - kaže Nevenka Tuđman.

plenkovic_vg2-060320.jpg
 

Naime, kroz cijelu unutarstranačku kapanju provlači se pitanje tko je “pravi” tuđmanist - Plenković ili Kovač. Jasno, i na ovom skupu na kojemu su, osim Plenkovića, govore održali i Tomo Medved (kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a) te Oleg Butković, Ivan Anušić, Zdravka Bušić i Branko Bačić (kandidati za četiri potpredsjednička mjesta), bilo je puno referenci na “tuđmanizam”. A na pozornici, osim državne i stranačkih zastava, bila je istaknuta samo jedna stvar - veliki portret Franje Tuđmana u njegovoj čuvenoj bijeloj, “admiralskoj” uniformi.

plenkovic_vg8-060320.jpg
 

- Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman je HDZ postavio u desni centar i zato je uspio oko sebe okupiti narod, zato je pobjeđivao na izborima. A to ne bi uspio da je HDZ usidrio negdje dalje na desnom spektru. HDZ je danas točno tu, u desnom centru - rekao je šef saborskog kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Kći utemeljitelja HDZ-a pitali smo zašto podržava Andreja Plenkovića, a ne Miru Kovača, te vodi li Plenković stranku smjerom kojim je HDZ vodio i Franjo Tuđman.

plenkovic_vg4-060320.jpg
 

- Podržavam Plenkovića zato što vjerujem u njega, zato što je pokazao konkretne rezultate. Vjerujem da je HDZ danas stranka desnog centra, sudeći prema onome što je Plenković govorio i činio. Nadam se da će nakon pobjede za predsjednika stranke pomiriti sve struje u stranci, jer to bi sigurno učinio predsjednik Tuđman - rekla je Nevenka Tuđman, koja je na skup podrške Andreju Plenkoviću i njegovom timu “Odvažno za Hrvatsku” došla u društvu prijatelja, među kojima i Miroslava Ćire Blaževića.

plenkovic_vg3-060320.jpg
 

Upravo su Nevenku Tuđman i Blaževića - “trenera svih trenera”, kako su mu tepali na skupu - posebno u svojim govorima pozdravili svi govornici iz Plenkovićeva tima.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike