Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE U Istri i Brodsko-posavskoj županiji po dvoje novozaraženih, u Zadru troje, u Nuštru zaraženo dijete

['SiteMeta Keywords']

Županijski stožeri civilne zaštite u nedjelju objavljuju dnevne izvještaje o situaciji s koronavirusom. Među prvima se javio istarski stožer iz kojega navode da su u protekla 24 sata ispitana 82 uzorka te da su dva pozitivna na Covid-19.

Radi se o osobama iz samoizolacije u bliskom kontaktu s već pozitivnim osobama iz već obrađenih, epidemiološki poznatih događaja sa sjeverozapada Istre.

Tijekom jučerašnjeg dana na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula uzorkovanjem je uzeto 13 uzoraka briseva koji su dostavljeni u laboratorije u Zagreb.

Brodsko-posavska županija: Još dvoje pozitivnih

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije još su dvije osobe pozitivne na koronavirus, rečeno je na medijskoj konferenciji Županijskog stožera Civilne zaštite, kako javlja portal SBplus.

Prema podacima iznesenim na samom početku presice jedna od zaraženih osoba je medicinski djelatnik. Tako su na području Brodsko-posavske županije za sada dvije zaražene osobe iz brodske bolnice.

- Jučer smo imali i pacijente u COVID zgradi. Riječ je o dva pacijenta koja su bila na respiratoru, no pristigli nalazi pokazali su da su oni bili negativni - kazao je ravnatelj slavonskobrodske bolnice dr. Josip Samardžić.

- Jučer i jutros je pristiglo ukupno 75 nalaza. Rezultate za još jedan nalaz čekamo. Dva pacijenta koja su bila pozitivna su bili ranije u kontaktu s već oboljelim osobama - istaknuo je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, pozvavši još jednom građane na oprez i da odlazak u trgovine ne doživljavate kao izlet i mjesto za šetnju. - Bez suradnje građana zdravstveni sustav ne može puno učiniti - poručio je dr. Cvitković.

Zadarska županija: Troje novozaraženih, jedna osoba preminula

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su 3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji, obavijestili su iz županijskog Stožera Zadarske županije, iz kojeg su potvrdili i da je jedna osoba, 88-godišnji pacijent koji je danima bio na respiratoru, tijekom noći preminula.

Novi pozitivni pacijenti kontakti su s prethodno oboljelim osobama iz bolnice u Biogradu.

S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru, javlja Zadarski.hr.

Inače, u nedjelju kasno poslijepodne u luku Gaženica uplovit će katamaran iz Ancone s hrvatskim državljanima koji se nisu mogli vratiti iz Italije te nekoliko državljana Crne Gore. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici PU zadarske. Nakon trijaže, u pratnji policije bit će prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju Zadarskoj županiji i one koji putuju u druga područja.

Svi putnici obvezni su nakon dolaska biti 14 dana u kućnoj samoizolaciji, ako za to nemaju mogućnosti, osigurana im je karantena.

Jedna novooboljela osoba u Primorsko-goranskoj županiji

U Primorsko-goranskoj županiji tijekom posljednja 24 sata koronavirusom je zaražena jedna osoba, a dvije su ozdravile pa je u toj županiji sada ukupno 50 oboljelih dok je sedam ozdravilo, doznaje se u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Novooboljela osoba je bila u samoizolaciji, a njeno obolijevanje je povezano s nedavnim putovanjem skupine građana u Tursku.

U Stožeru očekuju još ozdravljenja, a građane, kao i do sada, pozivaju da se drže propisanih mjera, kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zaraženo i dijete

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tri su novozaražene osobe - dvije iz Vinkovaca i dijete iz Nuštra, pa je sada u toj županiji od koronavirusa ukupno oboljela 21 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

S jučerašnjim danom testirano je 244 osoba, a za 15 osoba se čeka nalaz, navode iz Stožera dodajući kako se u samoizolaciji na području županije nalazi 616 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana bila je jedna dojava o kršenju samoizolacije za koju se utvrdilo da je neosnovana.

U objektima za karantenu nalazi se šest osoba te četiri vozača kamiona. COVID-19 ambulante su imale dva poziva osoba bez sumnje na koronavirus te su im dani odgovarajući savjeti.

Vinkovačka bolnica ima sedam hospitaliziranih osoba pozitivnih na koronavirus, dok se ostale osobe s blažim simptomima bolesti nalaze u kućnoj samoizolaciji.

Krapina: Četvero novozaraženih, ukupno 80 oboljelih

Na području Krapinsko-zagorske županije u posljednja su 24 sata evidentirana četiri nova slučaja zaraze koronavirusom pa je sada ukupno 80 oboljelih, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije novooboljele osobe dolaze s područja općine Jesenje, a po jedna s područja grada Pregrade i općine Bedekovčina.

Na području Splitsko-dalmatinske županije zaraženo još devet osoba

Na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na jučerašnji dan još 9 je osoba pozitivno na koronavirus; i to iz Hrvaca 1, Muća 1, Splita 5, Šolte 1 i Solina 1. Svi novooboljeli su zadovoljavajućeg općeg zdravstvenog stanja - najnoviji su podaci iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije koje donosi Slobodna Dalmacija.

Među novooboljelima nema zdravstvenih djelatnika. Dvije osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije izliječene su i nakon ponovljenog testiranja njihov je nalaz negativan te su otpušteni iz KBC-a Split.

131 zdravstveni djelatnik se nalazi u samoizolaciji. Trenutno je 39 osoba hospitalizirano, a na respiratoru se nalazi 9 osoba i to 4 iz Duboravčko-neretvanske županije, 3 iz Šibensko-kninske županije i 2 iz Splitsko-dalmatinske županije.

U karanteni hotela Zagreb trenutno su 23 osobe, od čega 8 stranih državljana. Na dan 5.4.2020. ukupno je 177 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.

U Zagrebačkoj županiji četiri nova slučaja koronavirusa

U Zagrebačkoj županiji tijekom protekla 24 sata četvoro je novooboljelih pa je evidentirano ukupno 90 osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

Do sada je izliječeno osam osoba, a jedna je preminula, navode u priopćenju.

Od ukupno 90 evidentiranih zaraženih osoba, najviše ih je na području Velike Gorice, 28, gdje je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

Po broju oboljelih slijede Zaprešić (19), Sveta Nedelja i Samobor (15+3), Dugo Selo (14), Ivanić-Grad (6), Sv. Ivan Zelina (3), dok je u Jastrebarskom i Vrbovcu evidentiran po jedan oboljeli.

Iz Županije podsjećaju kako su na području Zagrebačke županije do sad osposobljene covid-19 ambulante za uzimanje briseva za testove na koronavirus u Ispostavama Samobor i Velika Gorica, a od ponedjeljka, 6. travnja, s radom kreće i Ispostava Ivanić-Grad. Brisevi se uzimaju isključivo na nalog liječnika obiteljske medicine, i to za osobe s područja koja ta ispostava pokriva.