Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVILI NOVE PODATKE Dva novozaražena u Brodsko-posavskoj županiji, širi se zaraza na Braču

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj je ukupno do sada zbilježeno 2187 slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je 90 ljudi, a izliječeno je njih 1.764. Jedno od novih žarišta u državi je Brač u kojem je ukupno zaraženo 38 osoba.

Tijekom ponedjeljka testirat će se na Braču još stotinjak otočana koji su prošlih dana bili u kontaktu s do sada 41 zaraženom osobom u šest mjesta, informacije su iz županijskoga Stožera civilne zaštite. Više o tome pročitajte OVDJE.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novo zaraženih osoba od koronavirusa.

U zadnjih 24 sata, testirano je 18 osoba i sve su bile negativne na COVID 19. Ukupno je do sada, s područja naše županije, testirano 781 osoba.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba zaraženo od korona virusa.

Pet osoba se oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo. Pod mjerama samoizolacije na području VPŽ još se nalazi 197 osoba.

 

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već 26 dana zaredom nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Na području županije trenutno je jedna osoba zaražena koronavirusom. U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 360 osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 41. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 348 osoba, 2 uzorka su poslana na analizu, te ju ukupno testirano 699 osoba.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 24 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 19 uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Zadarska županija

U Zadarskoj županiji danas nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih je 82. Testiranih uzoraka je 2132, a tijekom jučerašnjeg dana 49.

Primorsko-goranska županija

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je da u posljednja 24 sata nema novozaraženih od koronavirusa. U bolnicama nema pacijenata, kazao je Zlatko Komadina.

- Došli smo u fazu suživota s koronavirusa i sada je sve na građanima i njihovom ponašanju. Sustav se vraća u redovni radni ritam - kazao je Komadina.

Tijekom vikenda je bila jedna novooboljela osoba. Riječ je o pomorcu iz Rijeke koji se vratio s putničkog broda koji je bio na Karibima, a bio je u samoizolaciji te se pridržavao svih mjera. 

Pozitivnih u županiji je još uvijek 19, no to su osobe koje nemaju simptome. 

Ličko-senjska županija

23. dan za redom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 h pristigao je jedan negativan rezultat testiranja te nije bilo uzimanja dodatnih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 13 osoba izliječeno. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 355 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 150 osoba.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije deveti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupno 90 oboljelih do danas se oporavilo njih 76.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19.

Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 23 osobe, od čega svi kontakt s oboljelim od COVID-19.

Vukovarsko-srijemska županija

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je da na području njihove županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa.

1461 osoba je testirano, od toga je ukupno pozitivnih 40. Izliječenih je 38, a u samoizoalciji se nalazi 400 osoba.

Osječko-baranjska županija

Početak tjedna u Osječko-baranjskoj županiji donio je dobru sliku vezano uz epidemiju koronavirusa. Niti jedan od 70 analiziranih uzoraka, naime, nije bio pozitivan čime je ukupan broj zaraženih ostao na 131, dok su 104 osobe izliječen.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je sedmero pacijenata, što je dvoje manje u odnosu na dan ranije i nitko nije na respiratoru. U samoizolaciji je 199 osoba i u tom statusu moraju biti sve dok epidemiolozi ne kažu drugačije.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović zahvalio se na „pressici“ svima koji su unazad dva mjeseca svojim radom i ponašanjem doprinijelik smirivanju situacije što je dovelo do donošenja odluka o ublažavanju mjera, a čija je treća faza nastupila u ponedjeljak.

- No, unatoč tome pozivam građane da i dalje ostanu odgovorni – poručio je Ivanović, najavivši i kako će se županijski Stožer još ovoga tjedna redovito sastajati, a od sljedećega tjedna to će biti po potrebi.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Od trideset i četiri pacijenta s područja županije tri pacijenta boluju od zarazne bolesti, a ostali su ozdravili.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 11.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije trinaesti dan za redom nema novooboljelih, a tri su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 110 osoba, a četiri su preminule.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježene su još 2 novooboljele osobe od bolesti COVID-19. To je već četvrti dan za redom s novooboljelim osobama na području Brodsko-posavske županije, unutar tog razdoblja bilježi se 9 pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2, a svi novooboljeli su dio grupe radnika pristiglih iz Švedske ili su njihovi kontakti.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 29. U zadnja 24 sata jedna je osoba ozdravila. Do sada je na području županije ozdravilo 12 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

U karanteni se trenutno nalazi 17 osoba od čega najviše iz BIH (11), zatim iz Srbije (2) te po 1 osoba iz Švedske, Njemačke, Finske i SAD-a. Također, jedna osoba iz karantene je jučer hospitalizirana, radi se o radniku koji je također došao u istoj grupi radnika iz Švedske te mu je nalaz pozitivan.

Krapinsko-zagorska županija

Trinaesti dan zaredom u Krapinsko-zagorska županija nema novooboljelih od koronavirusa.

Dosad je ozdravilo 101 osoba, 37 aktivnih je slučajeva. U zadnjih 48 sati uzeto je 176 uzorka, 174 je negativnih, a za 2 se čekaju nalazi.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da u posljednja 24 sata nema novih oboljelih.

Krizni stožer otoka Brača

Kako je izvijestio Krizni stožer otoka Brača, u Supetru je danas nastavljeno uzimanje uzoraka, epidemiološka služba iz Splita predvođena epidemiologom dr. Nađanom Šerićem danas je cijelo jutro u gradskoj vijećnici prema unaprijed pripremljenom planu i rasporedu testirala građane. Do sad su uzeta 93 brisa a planirano je da za danas predviđeno uzimanje uzoraka završi do 13 sati.

Splitsko-dalmatinska županija

U odnosu na dodatak priopćenja od 10.05.2020. (nedjelja), prema izvješću NZJZ – a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 195 obrađenih testova sa područja Splitsko dalmatinske županije, na dan 11.05.2020. (ponedjeljak) nema novooboljelih osoba.

U odnosu na jučerašnji dan još je 6 osoba izliječeno te je na području Splitsko-dalmatinske županije do sada ukupno izliječeno 390 osoba.

142 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji.

46 osoba je hospitalizirano.

6 osoba nalazi se na respiratoru od toga 4 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije te 2 osobe iz Šibensko-kninske županije.

10 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko dalmatinske županije do sada je zabilježeno 554 slučaja zaraze koronavirusom.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Među preostalim nalazima od subote, kao i 30 uzoraka uzetih u nedjelju nema novih pozitivnih. Ukupno je 118 zaraženih, 78 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2332 uzorka.

S današnjim danom hospitalizirano je 5 pozitivnih pacijenta, 4 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 577 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da je od jučer umrla još jedna osoba iz Doma za starije i nemoćne, a radi se o štićeniku doma. Kako je rečeno na konferenciji, iz doma je preminulo 10 štićenika, a ukupan broj preminulih u županiji je 11.

Nema novooboljelih, broj je i dalje 83, a 28 je oporavljeno.  Na konferenciji su iz Stožera poručili i da je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan podnijela ostavku.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Jučer je testirano 50 osoba i svi pristigli nalazi su negativni (ukupno je testirano 1892 osoba).

U OB Karlovac nema niti jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa, na kućnom liječenju još ih se nalazi 3, 1 osoba je preminula. U Karlovačkoj županiji je izliječeno 26 osoba.

Tijekom dana kroz DRIVE IN testiranje bit će uzeto oko 47 uzoraka.

Pod mjerama samoizolacije, kao kontakti oboljelih osoba se nalazi 262 osobe.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji vezano uz koronavirus situacija je nepromijenjena, ukupni broj oboljelih je i dalje 47, a ozdravilo je 40 osoba.

Aktivno bolesnih je još sedmero osoba, od kojih se četvero nalazi na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a troje u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

U protekla 24 sata testirane su 33 osobe, a time ukupno do sada 1.904 osobe.