Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI U Istri pozitivna još jedna osoba koja je došla iz Frankfurta, novi slučajevi na Braču i Zagrebu, preminula štićenica Doma u Dicmu

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj je trenutno 2207 zaraženih koronavirusom, a 1808 osoba se oporavilo. Preminula je ukupno 91 osoba.

Nakon Brača novo žarište zaraze koronavirusom postala je Zapadna Slavonija unazad četiri dana sa 10 novozaraženih u Brodsko-posavskoj, a od ponedjeljka i dvoje u Požeško-slavonskoj županiji.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije, jedanaesti dan zaredom, nema novozaraženih osoba od korona virusa javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U zadnjih 24 sata, testirano je 26 osoba i sve su bile negativne na COVID 19. Ukupno je do sada, s područja naše županije, testirano 836 osoba.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba zaraženo od korona virusa. Pet osoba se oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano 85 uzoraka brisa, od kojih je 1 pozitivan na koronavirus (COVID-19). Riječ je o osobi iz samoizolacije, koja je došla zrakoplovom iz Frankfurta u Zagreb, dana 2. svibnja 2020. godine.

U navedenom zrakoplovu kasnije su evidentirani putnici s pozitivnim nalazom na infekciju virusom SARS-CoV-2.

Trenutno je na ispitivanju 19 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla četiri tjedna nema novozaraženih osoba koronavirusom.

Jučer je testirana 31 osoba. 29 nalaza je negativno, a za 2 osobe rezultati se očekuju tijekom dana.

Ličko-senjska županija

25. dan za redom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji. Izliječeno je još 8 osoba te se ukupan broj izliječenih povećao na 21.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 4 osobe te se čekaju rezultati za ukupno 8 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 363 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 2 osobe.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Tijekom dana očekuju se rezultati desetak uzoraka, a bit će testirano dodatnih četrdesetak osoba.

Izliječeno je 27 osoba, a pod mjerama samoizolacije, kao kontakti oboljelih osoba nalaze se dvije osobe.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji već petnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19 te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 40. Broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 39.

Šibensko-kninska županija

- Na današnji dan imamo jednu novooboljelu osobu od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik, a epidemiološki izvidi su u tijeku.

S današnjim danom broj oboljelih popeo se na 91, oporavljenih je i dalje 76 - priopćili su danas iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije ne navodeći više detalja. 

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 27 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1776 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Nakon deset dana bez novooboljelih, današnji slučaj potvrđuje da je virus još uvijek prisutan i da se i dalje trebamo pridržavati svih propisanih epidemioloških uputa i mjera, tim više što smo krenuli u treću fazu popuštanja mjera, ukinute su propusnice za kretanje među županijama, dio djece se vratio u vrtiće i škole, trgovine i uslužne djelatnosti rade zato pozivamo građane da i dalje budu odgovorni - poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Splitsko-dalmatinska županija

Na području Splitsko-dalmatinske županije tri su novooboljele osobe i to iz Supetra dvije i Splita jedna. Od 233 obrađena testa 43 uzorka su sa otoka Brača, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica KBC-a Split (medicinska sestra) koja se nalazi u samoizolaciji.

U odnosu na jučerašnji dan još je 12 osoba izliječeno te je do sada na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno ozdravilo 405 osoba.

43 osobe su hospitalizirane. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Pet osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Šibensko-kninske županije. Sedam osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Prema novom, dodatnom izvješću KBC-a Split, tijekom današnjeg prijepodneva preminula je starija ženska osoba rođena 1927. godine. Preminula je bila korisnica privatnog doma za starije i nemoćne osobe u Dicmu.

Osoba je bila na respiratoru i uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila je pozitivna i na COVID infekciju, javlja Stožer Splitsko-dalmatinske županije.

Primorsko-goranska županija

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je da broj aktivnih slučajeva na području županije opada.

Objavljeno je kako se još jedna osoba oporavila nakon što je u proteklim tjednima bila zaražena koronavirusom.

Time je broj aktivnih slučajeva opao na 17 osoba, dok ih je sad ukupno 54 ozdravilo.

Nijedan testirani uzorak u protekla 24 sata na području naše županije nije bio pozitivan, tako da nema novih slučajeva zaraze.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su potvrđena 2 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 55 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 782 osobe.

Osječko-baranjska županija

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da na području županije nema zaraženih.

U zadnja 24 sata testirano je 168 uzoraka, niti jedan nije pozitivan.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 13.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije petnaesti dan za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih je također isti kao i jučer. Do sada je ukupno izliječeno 113 osoba, a četiri su preminule.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a broj izliječenih je i dalje 82. Ukupan broj zaraženih je 87.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 44 uzoraka. Aktivan nadzor provodi se nad 64 stanovnika.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da je zabilježen jedan novooboljeli od koronavirusa. Radi se o bolesniku koji je u Njemačkoj imao simptome korone, testiran je nakon 14 dana u Njemačkoj, a nakon povratka u Zagreb s negativnim nalazom i samoizolacije od još 14 dana bio je poslan na testiranje i bio je pozitivan. 

Krapinsko-zagorska županija

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije na konferenciji za medije izvijestio je da nema novooboljelih od koronavirusa. 108 osoba je ozdravilo, a 30 slučajeva je još aktivno.

Epidemiologinja Bojana Mahmutović kazala je da ako se nastavi ovakva epidemiološka situacija, da će Krapinsko-zagorska županija do kraja svibnja biti korona free županija.

Brodsko-posavska županija

Nakon pet uzastopnih dana s novooboljelim osobama od bolesti COVID-19, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba.

Svi nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata bili su negativni, ali tijekom dana očekuju se rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 30, ozdravilo je 13 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

Tijekom jučerašnjeg dana, zbog ukidanja mjere samoizolacije, iz karantene je otpušteno 15 osoba koje su se u karanteni zatekle bez epidemioloških razloga odnosno samo zbog prelaska državne granice i to prije ukidanja mjere obavezne samoizolacije.

U karanteni se trenutno nalaze 2 osobe pristigle iz Švedske i Njemačke, a čiji je smještaj i izolacija nužna zbog epidemioloških razloga.

Također, zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije posljednjih nekoliko dana uzrokovane dolaskom većeg broja radnika iz Švedske, a sukladno jučerašnjem zaključku županijskog Stožera civilne zaštite, danas je nacionalnom Stožeru civilne zaštite te Ravnateljstvu civilne zaštite upućen zahtjev da županijski karantenski objekt i dalje ostane u funkciji i na raspolaganju županijskom Stožeru civilne zaštite. 

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19 te i dalje imamo četiri pacijenta s ovom zaraznom bolesti, dok su svi ostali ozdravili.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od ponedjeljka su svi negativni, a na obradi je 48 uzoraka poslanih na analizu u utorak.

Ukupno je 118 zaraženih, 84 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslan je 2451 uzorak.

S današnjim danom hospitalizirano je 5 pozitivnih pacijenta, 4 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent je intubiran u Jedinici intenzivnog liječenja.

Ukupno je 38 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.


“Ovaj će nasip spriječiti poplave!”

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike