Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE Novi slučajevi u Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj, radi se o kontaktima radnika tvrtke Đuro Đaković

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj je trenutno 2213 zaraženih koronavirusom, a 1834 osoba se oporavilo. Preminule su ukupno 94 osobe.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o situaciji s koronavirusom po županijama.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez novih slučajeva zaraze koronavirusom. To je već 29. dan zaredom kako u našoj županiji nema novooboljelih.

Do sada je u županiji ukupno testirano 588 osoba, a koronavirusom je i dalje zaražena samo jedna osoba.

Niti jedna osoba u našoj županiji nije preminula od koronavirusa.

Do sada niti jedan zdravstveni djelatnik u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zaražen koronavirusom, a COVID-19 se nije pojavio niti u domovima za starije osobe na području županije.

Vukovarsko-srijemska županija

U protekla 24 sata izliječena je i posljednja osoba oboljela od COVID -19, te tako ukupan broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 40, čime su postali "corona free" županija.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već šesnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 40.

U protekla 24 sata testirano je 39 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1589.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 45 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano 66 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 23 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županiji nema novih slučajeva zaraze. U županiji je trenutačno još 17 aktivnih slučajeva, a dosad je 54 pacijenata ozdravilo.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Jučer su testirane 52 osobe. Svi pristigli nalazi su negativni, uključujući i onih desetak od prethodnog dana. Ukupno je testirano 2065 osoba. Tijekom dana bit će testirano oko 40 osoba.

U OB Karlovac nema niti jednog pacijenta oboljelog od koronavirusa, na kućnom liječenju još ih se nalazi 2, 1 osoba je preminula. U Karlovačkoj županiji je izliječeno 27 osoba.

Pod mjerama samoizolacije nalaze se 3 osobe. U karanteni Grabovac nalazi se 13 osoba, a tijekom dana očekuje se njihovo otpuštanje.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije već šesnaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravilo je još 8 osoba; 2 iz Oroslavja te po jedna osoba iz Velikog Trgovišća, Zlatar Bistrice, Tuhlja, Jesenja, Bedekovčine i Pregrade. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 116, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 22.

U samoizolaciji se nalazi 20 osoba. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka, od kojih je 22 negativno, dok se za 5 čekaju rezultati nalaza. Dosad je testirano ukupno 2298 uzoraka.

Osječko-baranjska županija

Prema podacima koji su danas ujutro (14. svibnja 2020. godine) pristigli od dežurnih službi u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata nastavljena su povoljna kretanja u vezi koronavirusa.

U laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek na virus COVID-19 testirano je 149 uzoraka i svi su bili negativni, pa je ukupan broj oboljelih već šesti dan ostao na 131 osobi.

Broj osoba u samoizolaciji je smanjen za još osam, s tim da je po preporuci epidemiološke službe devet osoba izašlo iz te mjere, a za jednu (novi kontakt) određena je mjera samoizolacije (putnik iz zrakoplova). U samoizolacije je trenutno 77 osoba.

Policija je obavila 16 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji te utvrdila da su svi poštovali tu mjeru, odnosno zatečeni su na prijavljenoj adresi.

Dobra je vijest da je od jučer izliječena još jedna osoba oboljela na virus COVID-19, što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom. Ukupan broj izliječenih sada je 105 osoba.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se šest pacijenata, a ni jedan nije na respiratoru.

Požeško-slavonska županija

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije na konfrenciji za medije izvijestio je da imaju tri nova slučaja koronavirusa, a radi se o članovima obitelji jednog od radnika Đure Đakovića koji se vratio s terenskog rada iz Švedske.

Kako je rečeno, radi se o mladićevoj majci, ocu i baki. Epidemiolog Ante Vitalia kazao je da se radi o obradi obiteljskih kontakata i o slučaju samoizolacije u istom kućanstvu.

- Bilo za očekivati da će ovi ukućani biti zaraženi, iako kažu da su se pridržavali svih uputa. Dobili smo informaciju da je jučer bio još jedan let na liniji Frankfurt-Zagreb te sam jučer stupio u kontakt osobom koja je u PSŽ došla tim letom i ona je vraćena u samoizolaciju te će biti danas testirana, kao i kontakti novih troje zaraženih - kazao je Vitalia.

Zadarska županija

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je da na području županije nema novozaraženih. Broj ozdravljenih je i dalje 82 . Do sada je testirano 2281 uzorak, a tijekom jučerašnjeg dana 51.

Aktivni nadzor provodi se nad 34 kontakta, a samoizolacija je istekla za 3804 stanovnika.

Virovitičko-podravska županija

Dvanaesti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 49 osoba i sve su bile negativne na koronavirus.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do četvrtka, 14.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije šesnaesti dan za redom nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena. Do sada je ukupno izliječeno 114 osoba, a četiri su preminule.

Šibensko-kninska županija

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je da na području županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Vezano za pojavu zaraze u domu za starije i nemoćne osobe 'Cvjetni dom' u Šibeniku epidemiološki izvidi još traju.

- Prema izvješćima Doma, nadzoru nadležnih službi, kontroli od strane Tima za provedbu upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, te dnevnim očitovanjima, u Domu su se redovito provodile protuepidemijske mjere propisane od strane HZJZ - priopćili su iz Stožera civilne zaštite.

Nakon jučer pozitivnog nalaza jedne štićenice Doma testirano je 40 osoba. 14 uzoraka koji su poslani na analizu u Zadar su negativni, a rezultati ostalih 26 uzoraka poslanih u Zagreb se očekuje.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije još su 2 novooboljele osobe od COVID-19. Jedan pozitivni nalaz pristigao je sinoć, jedan jutros, a u oba se slučaja radi o obiteljskim kontaktima oboljelih radnika pristiglih nedavno iz Švedske.

Dobra je vijest i da su, nakon dva uzastopna negativna nalaza, 2 osobe ozdravile. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

U karanteni se i dalje nalaze 2 osobe pristigle iz Švedske i Njemačke, a čiji je smještaj i izolacija nužna zbog epidemioloških razloga.

Nastavno na jučerašnji zahtjev županijskog Stožera CZ da županijski karantenski objekt i dalje ostane u funkciji i na raspolaganju županijskom Stožeru CZ zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, pristigao je pozitivan odgovor nacionalnog Stožera CZ i Ravnateljstva CZ te do daljnjeg neće biti demobilizacije karantene i ista ostaje u funkciji.  

U posljednja 24 sata izvršeno je 520 kontrola provođenja mjera za pokretanje gospodarskih aktivnosti od strane lokalnih stožera civilne zaštite, a za 9 utvrđenih nepravilnosti izdana su upozorenja radi otklanjanja istih.