Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI JAVLJAJU O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI U Splitu jedan novi slučaj, Karlovačka županija danas u izvještaj uvrstila jučerašnjeg zaraženog

['SiteMeta Keywords']

Stožeri civilne zaštite diljem Hrvatske od nedjelje ujutro objavljuju priopćenja s najnovijim informacijama o epidemiološkoj situaciji na njihovim područjima. U nastavku donosimo izvješća kako ona budu pristizala.

Zagorje 19 dana bez novooboljelih

- Na području Krapinsko-zagorske županije već 19 dana uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 120, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 18. U protekla 24 sata testirano je 80 uzoraka, od kojih je 78 negativno, dok se za još 2 čekaju rezultati nalaza. Dosad je testiran ukupno 2.491 uzorak. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 16 osoba, javili su iz županijskog stožera.

Virovitičko-podravska županija nema novih slučajeva

- Petnaesti dan zaredom, na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa, priopćio je tamošnji županijski stožer.

- U posljednja 24 sata testirano je 19 uzoraka i svi su bili negativni. Ukupno je do sada, s područja naše županije, testirano 939 osoba. Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od koronavirusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19, javljaju iz stožera.

Bez novooboljelih na zadarskom području

Prema informacijama Stožera civilne zaštite Zadarske županije, nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa, pa je ukupan broj oboljelih od početka epidemije i dalje 87, a ozdravljenih 82, javlja Zadarski.hr.

- Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 48 uzoraka i svi su bili negativni. Do sada je na području naše županije testirano ukupno 2375 uzoraka. Na COVID odjelu zadarske Opće bolnice nema hospitaliziranih osoba. Aktivni nadzor provodi se nad 17 stanovnika, a istekao je za 3821 osobu. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, javili su iz zadarskog stožera.

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje 'korona free'

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je 'korona free' što znači da nema zaraženih osoba koronavirusom, priopćili su iz županijskog stožera.

- Jučer je testirano šest osoba i svi su negativni. Inače, prošla su već 32 dana kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupno je do sada u našoj županiji bilo 10 zaraženih osoba i svi su ozdravili. Neka nam odgovorno ponašanje i dalje bude prioritet kako bi se ovako dobra epidemiološka situacija u našoj županiji nastavila!, poručuju iz stožera.

Osječko-baranjska županija: Nema novooboljelih

Na području Osječko-baranjske županije nastavljaju se pozitivna kretanja u vezi koronavirusa, priopćio je tamošnji županijski stožer.

- Prema podacima dežurnih službi koji su danas ujutro (17. svibnja 2020. godine) pristigli u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 165 uzoraka te 11 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i svi su bili negativni. Ukupan broj oboljelih tako već deveti dan ostaje na 131 osobi.

Izliječena je još jedna osoba, pa su u KBC-u ostala samo dva pacijenta oboljela od koronavirusa. Na kućnom liječenju je 12 osoba. Ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području županije sada je 109 osoba.

U samoizolaciji se nalazi 16 osoba, odnosno tri manje nego prethodnog dana, a policija je u dvije provjere zatekla obje osobe na prijavljenoj adresi, navodi se u priopćenju.

Vukovarsko-srijemska županija 'korona free'

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je 'korona free' županija, navodi tamošnji stožer u priopćenju.

- U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna. Županija je već devetnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje iznosi 40. U protekla 24 sata testirano je 59 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1736. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 14 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19, stoji u priopćenju.

Karlovačka županija bez novooboljelih, uz izuzetak jučerašnjeg 'nesporazuma'

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a jedina osoba čiji je nalaz bio pozitivan je ona čiji je nalaz prvo stigao na nacionalnu razinu, pa se onda priopćenjem na "nesporazum" očitovao i Stožer civilne zaštite Karlovačke županije, javlja KAportal.

- Riječ je o mlađoj osobi, a ponavljamo da je riječ o kontaktu već oboljele osobe što znači da nije riječ o lokalnoj transmisiji, kažu u Stožeru.

Ta je osoba jučer trebala izaći iz samoizolacije, ali je kontrolni bris pokazao da je pozitivna, zbog čega će pristupiti još jednom testiranju kroz 3 dana.

- Jučer su testirane ukupno 54 osobe i svi do sada pristigli nalazi su negativni. Ukupno je u Karlovačkoj županiji testirano 2.250 osoba. Danas će biti testirano oko 45 osoba.  Pod mjerama samoizolacije nalaze se tri osobe a u karanteni Grabovac nalazi se jedna osoba, navode u Stožeru.

Istra: Nema novooboljelih

Ni u Istarskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih.

- Unutar 24 sata ispitana su 92 uzorka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 9 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, a o rezultatima nalaza bit ćete naknadno obaviješteni, navodi istarski stožer.

Primorsko-goranska bez novozaraženih

Primorsko-goranska županija i danas je bez novooboljelih, a još je jedan pacijent ozdravio od Covida-19, javili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Trenutno je u županiji 12 pozitivnih osoba te 59 ozdravljenih. Zadnji slučaj zaraze u županiji je zabilježen 10. svibnja, navodi Radio Rijeka.

Šibensko-kninska županija na 'nuli'

Ni danas nema novooboljelih od COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji. Svi uzeti brisevi od korisnika i osoblja Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni. Broj oboljelih je i dalje 91, a broj oporavljenih 77, javili su iz županijskog stožera.

- Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 88 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2108 uzoraka. U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju stožera.

Nema novih slučajeva u Brodsko-posavskoj županiji

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, javili su iz tamošnjeg županijskog stožera. Testirane su 94 osobe i svi pristigli nalazi bili su negativni, ali tijekom dana očekuju se rezultati još dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana.

Nakon 12 pozitivnih osoba povezanih s povratkom grupe radnika iz Švedske (7 radnika i 5 obiteljskih kontakata), ovo je treći dan zaredom bez novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije i dalje iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, još je 16 aktivnih oboljelih osoba, navodi se u priopćenju.

Međimurska županija i dalje 'korona free'

U Međimurskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva oboljelih od koronavirusa, javlja županijski stožer.

- Već 33 dana nema novooboljelih te je do sada ukupno obavljeno 821 testiranje, a Međimurje je 9. dan za redom “korona-free” županija.

U skladu s povoljnim razvojem epidemiološke situacije vezane uz koronavirus, od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. omogućeno je otvaranje bazena, održavanje profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija u zatvorenim i otvorenim prostorima te snimanja audiovizualnih i glazbenih sadržaja uz propisane epidemiološke mjere, navodi se u priopćenju.

Zagrebačka županija bez novih slučajeva

Iz stožera Zagrebačke županije priopćili su da u protekla 24 sata nije evidentiran nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

- Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 17.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije devetnaesti dan za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 115 osoba, a četiri su preminule, navodi se u priopćenju.

Splitsko-dalmatinska županija ima 1 novi slučaj

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 258 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba koja se nalazila u samoizolaciji i to iz Otoka.

Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječeno je 418 osoba, javljaju iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Nadalje, 36 osoba je hospitalizirano, a 39 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Sedam osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije. Dvije osobe se nalaze u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 558 slučajeva zaraze koronavirusom.