Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE Zabilježena 100 žrtva korone u Hrvatskoj, preminula štićenica doma za starije u Koprivnici

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

Tijekom vikenda u Hrvatskoj je novi koronavirus potvrđen kod samo jedne osobe iz Zagrebačke županije te je ukupan broj oboljelih u zemlji 2244. Ukupan broj ozdravljenih je 2027, a umrlih 99.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke po županijama koje možete vidjeti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

U posljednja 24 sata, 29 osoba s područja Virovitičko-podravske županije, testirano je na korona virus i njihovi brisevi bili su negativni, te se broj testiranih trenutno zaustavio na 1.125.

Tako je nastavljen trend pozitivnih vijesti, jer na području županije, puna 23 dana, nema novooboljelih od COVID-a 19, javili su iz Stožera civilne zaštite.

Na prostoru Virovitičko-podravske županije, od početka pandemije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 25 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Povoljna epidemiološka situacija na području Bjelovarsko-bilogorske županije nastavlja se i dalje jer 40 dan za redom nema oboljelih od koronavirusa.

Od početka pandemije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koronavirusom bilo je zaraženo 10 osoba i svi su ozdravili.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 120 uzoraka i ni jedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirana je jedna oboljela osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 112 osoba izliječeno.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji je sedam osoba, jedna manje nego jučer.

I tijekom nedjelje su djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske provjeravali osobe u samoizolaciji i nije bilo kršenja propisane mjere.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 11 osoba, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2098.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 18 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Ličko-senjska županija

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 37. dan za redom nema novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 sata provedeno je dodatno testiranje nad jednom osobom, ukupno se čeka 6 rezultata testiranja.

Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 447 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su dvije osobe.

Zadarska županija

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljaju da je stanje na Zadarskom području u odnosu na jučerašnji dan nepromijenjeno.

U protekla 24 sata testirano je 30 osoba i svi su nalazi negativni na koronavirus. Ukupno je testirano 2697 uzoraka.

Pod aktivnim nadzorom su i dalje 4 osobe i nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

Primorsko-goranska županija

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je da na području županije nema novooboljelih od koronavirusa.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije već 27 dana nema novooboljelih od COVID-a 19.

U protekla 24 sata testiran je 61 uzorak, od kojih je 37 negativno, dok se za još 24 čekaju rezultati nalaza.

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije i dalje iznosi 2, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 136. Dosad je testirano ukupno 2725 uzoraka.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 25.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

Šibensko-kninsko županija

Dvanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, a broj oporavljenih je i dalje 82, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

U posljednja dva dana testirano je još četiri osobe, a od početka epidemije ukupno je testirano 2313 uzoraka. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 64 osobe koje su kontakti COVID-19 pozitivnih osoba.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 68 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada su izliječene 464 osobe. 17 osoba je hospitalizirano. 6 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji.

4 osobe su na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije.

U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

Karlovačka županija

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da nema novooboljelih od koronavirusa.

Do danas je ukupno testirano 2566 osoba, jučer 33 osobe i svi su nalazi bili negativni. Danas je testirano još 33 osoba te se njihovi nalazi čekaju.

Brodsko-posavska županija

Svi pristigli nalazi u posljednja 24 sata osoba testiranih na COVID-19 s područja Brodsko-posavske županije bili su negativni.

Treći je to dan zaredom da na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 24 aktivne oboljele osobe od COVID-19.

Danas je s Upravom tvrtke Đuro Đaković Montaža dogovoren protokol povratka još 3 njihova radnika s gradilišta u Švedskoj, a koji će se u Slavonski Brod vratiti ovaj tjedan.

Radnicima će biti izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u županijskoj karanteni obzirom da je u prethodnim grupama koje su se vratile s istog gradilišta bilo ukupno 11 pozitivnih osoba na prisustvo virusa SARS-CoV-2. 

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da na današnji dan nema novooboljelih od koronavirusa.

Koprivničko-križevačka županija

Županijski Stožer civilne zaštite danas je održao koordinaciju na kojoj su razmijenjene informacije o epidemiološkom stanju u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako na području županije nema novooboljelih od koronavirusa, a od početka epidemije ukupno su zabilježena 92 oboljenja COVID-19 infekcijom.

Potvrđena su i tri nova slučaja izlječenja COVID-19 infekcije protekom roka od 28 dana od infekcije te nakon ponovnog negativnog epidemiološkog nalaza pa je ukupan broj osoba koje su preboljele COVID-19 infekciju porastao na 62.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije je izvijestila da je u koprivničkoj Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek“ preminula osoba starije životne dobi, štićenica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica koja je imala značajan komorbiditet.

U populaciji Koprivničko-križevačke županije je još 16 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, a njih 10 je na hospitalizaciji u koprivničkoj bolnici.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Od uzoraka poslanih u subotu, a čiji nalazi nisu došli do objave prethodnog priopćenja, svi su negativni, a od jučer poslanih uzoraka 18 je negativno, dok je dio njih još u obradi.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala tri pacijenta koji su klinički dobro, čeka se negativizacija laboratorijskih pretraga na SARS-CoV-2 virus.