Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI OBJAVILI NOVE PODATKE Nema novooboljelih od koronavirusa niti u jednoj županiji

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj jučer nije bilo novooboljelih od koronavirusa, a preminula je još jedna osoba, čime je ukupan broj preminulih narastao na 101. Ukupan broj oboljelih od koronavirusa je 2244.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavili su nove podatke po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji je ispitano 92 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Osječko-baranjska županija

Ni danas nema novopozitivnih nalaza na koronavirus na području Osječko-baranjske županije.

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 137 uzoraka. I dalje je hospitalizirana jedna osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus.

10 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju. Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, od kojih je 114 izliječeno.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji su dvije osobe, jedna manje nego jučer.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija i nakon jučerašnjeg dana je „korona-free“ županija.

Jučer je testirano 13 osoba i svi su negativni. Na području županije protekla 42 dana nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od početka pandemije koronavirusa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je 10 zaraženih i svi su ozdravili.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 23 osobe, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2166.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 10 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Virovitičko-podravska županija

Od 2. svibnja, punih 25 dana, Virovitičko-podravska županija nema novozaraženih od korona virusa.

I jučer testiranih 18 osoba (od početka pandemije s područja VPŽ je ukupno testirano 1.161 ljudi nap.a.), bilo je negativno na COVID 19, javili su iz stožera Civilne zaštite VPŽ.

Na prostoru županije, od početka pandemije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Karlovačka županija

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da su jučer u Karlovačkoj županiji testirane 42 osobe. Svi nalazi pristigli su negativni. Danas će biti testirano oko 20 osoba kroz drive-in. Ukupno je testirano 2648 osoba.

Brodsko-posavska županija

Peti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19. Svi pristigli nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata bili su negativni.

Dobra je vijest i da su 2 osobe ozdravile nakon dvaju uzastopnih negativnih nalaza.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 18 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 22 aktivne oboljele osobe od COVID-19.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji četrnaesti dan za redom nema novooboljelih osoba.

Četiri osobe još uvijek se oporavljaju od bolesti COVID-19, jedna se liječi u KBC Split a ostale tri su na kućnom oporavku.

U samoizolaciji je i dalje 57 osoba. U posljednja dva dana testirane su 3 osobe, a od početka epidemije ukupno je uzeto 2363 uzoraka.

Zadarska županija

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije, stanje na području Zadarske županije je nepromijenjeno u odnosu na jučerašnji dan.

Testirano je 29 osoba, svi su nalazi negativni, a od početka epidemije testirano je 2780 uzoraka.

U samoizolaciji je jedna osoba.

Krapinsko-zagorska županija

Krapinsko-zagorska županija je i službeno korona free županija, odnosno nema niti jedan aktivan slučaj koronavirusa, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite KZŽ.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 27.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a još jedan oboljeli je ozdravio, javljaju iz Županijskog stožera Civilne zaštite. Trenutno od covida-19 u županiji boluju četiri osobe, a 67 je oporavljenih.

Ličko-senjska županija

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 39. dan za redom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

U posljednja 24 sata nisu provedena testiranja na koronavirus. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 453 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su dvije osobe.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 145 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 475 osoba.

14 osoba je hospitalizirano. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 4 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

Sisačko-moslavačka županija

Na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije.

Tri pacijenta koja još boluju od ove zarazne bolesti su dobro i čekaju se njihovi negativni nalazi.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa u Zagrebu.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 4 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 2 osobe, 57 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1225 osoba.

25. svibnja u Općoj županijskoj bolnici u Požegi, preminula je osoba starije životne dobi koja je imala pozitivan nalaz na korona virus (COVID-19).

Danas je 14. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od jučer uzeta 24 uzorka, svi su negativni. Također, negativni su i rezultati preostalih uzoraka poslanih na analizu u ponedjeljak.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3014 uzoraka. U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao, te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe. U samoizolaciji je i dalje ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.