Prijava

Vaša prijava

Zadar poveo 1-0


Share

Poslije samo dva dana nakon odigranih četvrtfinalnih dvoboja nastavljene su utakmice playoffa HT Premijer lige. Gorica je doputovala u Zadar sa skraćenim rosterom, ali s namjerom da u polufinalu pokuša iznenaditi favorizirane domaćine.

Zadrani su bolje otvorili susret i košem Mavre u 5. minuti poveli 12:7. Međutim, Bikovi se ne predaju i Uljarević dovršava seriju 7:0 za prvo i jedino vodstvo Gorice danas (12:14).

Naime, Palokaj uzvraća tricom, a domaći košarkaši dominiraju ostatkom četvrtine te na mali odmor odlaze s dvoznamenkastom prednošću 28:18.

Drugu četvrtinu koševima otvaraju Mazalin i Mašić za rezultatski priključak (28:22). Međutim, Zadrani koriste dominaciju u fizikalijama i očigledan zamor materijala kod Gorice te rade seriju 19:1 za 47:23 na semaforu.

Seriju napokon tricom prekida Majcunić, ali pobjednik je zapravo već bio riješen.

U zadnjoj sekundi prvog dijela Mavra stavlja dalekometnu tricu i na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 54:26.

Poslije velikog odmora Zadar je otišao na više od 30 poena prednosti (60:26)  i činilo se da je  utakmica u potpunosti lišena rezultatske neizvjesnosti.

No, uporni Goričani napokon su počeli pogađati trice u serijama i nakon jedne Kalajžićeve Gorica se spustila na -14 (72:58).

Točno 5 minuta prije kraja Savić polaže za 74:62 i trener Veljko Mršić primoran je zvati minutu odmora.

 

Na teren se vraćaju najjače zadarske poluge, ali tricom Kapuste igrači Josipa Sesara smanjuju  prednost na samo 12 poena (81:69). Imala je Gorica i posjed za povratak na jednoznamenkastu razliku, ali prilika je propala i Zadrani privode utakmicu kraju možda i teže nego što su očekivali nakon ogromne prednosti koju su imali.

Goričani su pokazali da unatoč svim kadrovskim problemima imaju što za pokazati na terenu i osim crne rupe u drugoj četvrtini ne može im se ništa prigovoriti.

Zadrane je predvodio Dominik Mavra s 20 poena i 7 asistencija. Kodi Justice, Chinanu Onuaku i Domagoj Vuković postigli su svaki po 11 poena, a Jan Palokaj se zaustavio na 10 koševa.

U redovima Gorice najefikasniji su bili Karlo Uljarević i Ivan Majcunić s 12 poena. Mate Kalajžić pridodao je 11 koševa, a Emil Savić i Lovro Mazalin zaustavili su se na 10 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Sljedeća utakmica igra se u četvrtak i Goričani će na domaćem terenu imati priliku poravnati rezultat u seriji na dvije pobjede.