Prijava

Vaša prijava

Festival trica pripao Cedeviti junior

[]

Gorica se odlično držala prvo poluvrijeme, ali nije sačuvala dvoznamenkastu prednost. U drugom dijelu presudio je raspucani Smajlagić

U 8. kolu HT Premijer lige sastali su se večeras u Draženovom domu vodeća ekipa prvenstva Cedevita junior i Gorica.

Nakon početnog ispitivanja snaga i rezultata 4:4 Cedevita je serijom 8:0 povela 12:4. Sesar je bio prisiljen pozvati minutu odmora koja je vrlo brzo dala rezultate jer u 8. minuti Gorica tricom Savića dolazi do prvog vodstva na utakmici (15:18). Batinić je tricom poravnao, ali Baković i Kalajžić odvode Goricu na +6 (18:24).

Drugu četvrtini poenima je otvorio Kapusta, a nakon trice Mašića Bikovi su na dvoznamenkastoj razlici (27:37). U tim trenucima Sesarov stroj je funkcionirao savršeno i 5 minuta prije velikog odmora Uljarević tricom podiže razliku na najvećih +12 (29:41).

Na žalost, Šabić, Filipović i Smajlagić postižu nekoliko trica i do kraja poluvremena prednost Gorice se gotovo istopila (46:48).

Obje ekipe su u prvom dijelu imale 50% ili više za tricu (Cedevita 7:14; Gorica 9:16) i bilo je pitanje koja će momčad zadržati šutersku preciznost i u nastavku.

Drugo poluvrijeme Vitamini otvaraju serijom 7:0 koju napokon prekida Baković i rezultat je 53:50 za domaće. Međutim, u 28. minuti poslije slobodnih bacanja Šabića prednost Cedevite je već dvoznamenkasta (64:54). Srećom, Bikovi se nisu predali. Kapusta, Savić i Baković uzvraćaju tricama i u zadnjih 10 minuta ulazi se rezultatom 66:63.

U 33. minuti poslije trice Savića Bikovi opet vode (69:70), no na drugoj strani terena bio je nezaustavljivi Smajlagić koji samo u ovoj dionici postiže pet trica bez promašaja i ostavlja Goričane bez ikakvih šansi u završnici. Bodove tako osvaja momčad Damira Mulaomerovića, a konačnih 92:79 možda ne govori dovoljno da je ovo do samog kraja bila neizvjesna i uzbudljiva utakmica.

Trica Cedevite do kraja je porasla na 51% (14/27), a gorička je pala na 42% (15/35) što znači da smo večeras vidjeli čak 29 trica uz veliku preciznost obje momčadi.

U redovima Cedevite prednjačio je Sven Smajlagić s 32 poena i 9 skokova. Po 15 poena pridodali su Emir Šabić i Rok Radović, a Josip Batinić se zaustavio na 11 koševa.

Kod Gorice je najubojitiji bio Marko Baković s doble-double učinkom (20 poena i 10 skokova). Isti broj koševa imao je i Borna Kapusta, a Emil Savić upisao je 13 poena.

Očekivali smo tešku utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno teško jer nismo nikako našli svoj ritam. Dosta su nas vodili i imali su jedno osam do deset razlike. Uspjeli smo smanjiti na dva razlike na poluvremenu, što je bilo krucijalno za nas, kako bi mogli treću četvrtinu krenuti kako inače krećemo. Drugo poluvrijeme je bilo takvo kakvo je. Preokrenuli smo rezultat, uspjeli smo sačuvati prednost i na kraju slavili s 13 razlike.” – kazao je nakon susreta Sven Smajlagić koji je ubacio 32 poena (trice 8/9) uz 9 skokova.

Emil Savić je bio među boljim pojedincima u goričkoj momčadi: Moramo pogledati snimku ove utakmice da vidimo što se događa jer zadnje dvije utakmice su bile katastrofalne. Povedemo sedam, osam koševa razlike za nas i onda ne znamo prelomiti utakmicu. Trebamo to pogledati i skupiti se kao ekipa. Moramo vidjeti što treba popraviti i to je to” – mišljenja je krilo Gorice.

Pomoćni trener Gorice Bože Radoš nije mogao biti zadovoljan nakon poraza u kojem je Gorica imala priliku iznenaditi favoriziranog protivnika: Bila je dinamična utakmica, velika borba s jedne i s druge strane. Jednostavno na kraju kod nas je bio manjak koncentracije. Neki teški šutevi Cedevite su ušli, a naši nisu. Tvrda utakmica do kraja i na našu žalost njihova je energija na kraju presudila u ovoj utakmici” – zaključio je pomoćni trener Gorice.

KOMPLETNA STATISTIKA

 
 

The post Festival trica pripao Cedeviti junior appeared first on Košarkaški klub Gorica.