Prijava

Vaša prijava

Derbi pripao Ciboni

[]

U rezultatski neizvjesnoj utakmici košarkaši Cibone došli su do vrijednih bodova u Velikoj Gorici

U 14. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras ekipe Gorice i Cibone. Cibona je dobila samo jednu četvrtinu, ali i to je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Prva četvrtina u potpunosti je pripala Goričanima koji su dobrom obranom kontrolirali tijek utakmice, a poslije trice Mašića otišli na +9  na minutu prije kraja prve dionice (19:10). Uzvratio je tricom i zakucavanjem Prkačin i Cibona kao da je najavila preokret koji će uslijediti. Naime, drugu četvrtinu otvorio je Cinac za 23:15, ali poslije toga Bikovi su energetski pali i Vukovi rade seriju 23:6. Poslije polaganja Brankovića rezultat je preokrenut na 29:38.

Identična je prednost bila u zadnjim trenucima prvog poluvremena, ali Kalajžić krade jednu loptu i zakucava za 33:40, rezultat s kojim su ekipe otišle na veliki odmor. Kalajžić je otvorio i drugo poluvrijeme, a isti igrač u 28. minuti vraća stvari na početak jer na semaforu je bilo 46:46. Međutim, Radovčić je tada vezao 5 poena i Vukovi su stvorili malu prednost koja kao da je prelomila susret. Početkom zadnje četvrtine Nakić i Reuvers vezali su nekoliko poena svaki i Cibona odlazi na +13 (49:62). Međutim, igrači Bože Radoša nisu se predavali i poslije jednog koša Bakovića došli su na samo -6. Imali su Bikovi u par navrata priliku da tricom vrate utakmicu unutar jednog posjeda, ali iskusna Cibona nije im dozvolila da zakompliciraju završnicu. Utakmicu slobodnim bacanjima zatvara Mustapić za konačnih 70:76 i bodovi odlaze pod Toranj.

Gorica se hrabro držala cijelu utakmicu, ali s 8 igrača u rotaciji nije imala dovoljno snage da iznenadi favoriziranog gosta.

U redovima Gorice večeras je najraspoloženiji bio Marko Baković koji je sa 16 poena i 11 skokova ostvario još jedan double-double učinak. Mate Kalajžić ubilježio je 15 poena i 5 skokova, a njima uz bok bio je i Borna Kapusta s 14 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

Goste je predvodio Danko Branković s 21 poenom i 5 skokova, a najboljeg pomagača imao je u Lovri Gnjidiću koji je postigao 17 poena uz 4 skoka i 3 asista.

KOMPLETNA STATISTIKA

Karlo Uljarević igrao je protiv svojeg nekadašnjeg kluba: Bila je ovo teška utakmica za nas. Mislim da smo je izgubili u 2. četvrtini. Dobro smo ušli u utakmicu. Prva četvrtina bila je odlična, ali druga je presudila. Borili smo se do samog kraja, ali nije bilo dovoljno. Čestitam ekipi, idemo dalje i čeka nas utakmica protiv Splita.

Bože Radoš otkrio je uzroke poraza: „Prije svega mislim da smo dobro otvorili utakmicu i da smo kontrolirali ritam prvih 10 minuta. Međutim, došla je ta druga četvrtina u kojoj nismo imali dovoljno koncentracije. Dogovorili smo se da ćemo više biti fokusirani na obranu u reketu, međutim Danko Branković je bio nerješiva enigma u drugoj četvrtini za nas. Uz to smo imali i katastrofalan šut za tri poena, a promašili smo i 9 slobodnih bacanja. Kad to sve sagledamo vidimo kakvu smo priliku imali, da su nam ušla dva šuta više ova je utakmica mogla otići i na našu stranu. Dobili smo tri četvrtine, ali ta druga je bila kobna. Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi.”

Vladimir Jovanović najzabrinutiji je zbog ozljede Lovre Prkačina: „Prvo bih iskoristio priliku da čestitam igračima na pobjedi, ali nije to najvažnije večeras. Mnogo bih više volio da nije ozbiljna povreda u pitanju kod našeg kapetana Prkačina koji je zbog ozljede izašao iz igre. Nadam se da će to biti u redu , a mi u ovom ritmu igranja svaka dva dana pronalazimo način da odigramo najbolje što možemo. Nije nam lako i takve stvari kao što su se desile večeras su posljedica umora i nadam se da će sve biti u redu s njim, a mi nastavljamo dalje.

Lovro Gnjidić bio je jedan od najboljih pojedinaca ove utakmice: Gorica je uvijek teško gostovanje, a mi smo ušli malo preležerno. Kasnije smo stvorili neku prednost, ali ekipa poput Gorice se uvijek može vratiti kao što su danas i pokazali. Međutim, izdržali smo do kraja i osigurali smo pobjedu.”2

 
 
 
  

The post Derbi pripao Ciboni appeared first on Košarkaški klub Gorica.