Prijava

Vaša prijava

Gorica zamalo do preokreta protiv Splita

[]

Bikovi su na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od 19 poena, ali već u trećoj četvrtini ponovo su vodili

U 15. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras ekipe Gorice i Splita u kojoj su gosti iskoristili fizičku dominaciju i došli do vrijednih bodova protiv borbenih Goričana. Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za iznenada preminulog splitskog asa – Gorana Sobina.

Bikovi su bolje otvorili susret i zahvaljujući 5 poena Majića poveli 8:5. S druge strane splitski Žuti koristili su činjenicu da je kod Gorice samo Baković viši od 2m (Cinac zbog ozljede nije igrao) pa su uporno spuštali loptu u reket gdje su Bajo i Žganec koristili fizičku dominaciju i do kraja četvrtine preokrenuli na 18:23.

Drugu četvrtinu otvara Čampara s dvije trice i gosti rade seriju 11-0. Uz nekoliko laganih poena Baje prednost gostiju samo je rasla, a poslije trice Bariča popela se na visokih +19 (28:47). S identičnom prednošću (32:51) otišlo se na veliki odmor i malo je tko vjerovao da igrači Bože Radoša mogu parirati raspoloženim gostima.

No, početkom nastavka Bikovi su se energetski preporodili i zonskom obranom prisilili goste na veliki broj izgubljenih lopti. Baković je vezao 6 poena, a Gorica napravila seriju 15:2 pa je poslije trice Mašića u 25. minuti vraćena rezultatska neizvjesnost (47:53). U 29. minuti dolazi i do potpunog preokreta jer poslije Kapustine trice Gorica je opet povela (57:56).

Međutim, u finišu ove dionice domaćim igračima ponestalo je snage. Barič stavlja tricu, a Bajo i Žganec imaju lagana polaganja za vodstvo 57:63 uoči zadnjih 10 minuta. Ovo se pokazalo kao ključno za rješavanje pitanja pobjednika jer gosti su do kraja utakmice održavali prednost od nekoliko poena. Unatoč svim nastojanjima Goričani nisu više došli u priliku da još jednom preokrenu rezultat i momčad Srđana Subotića zasluženo odnosi bodove iz Gorice.

U redovima Gorice večeras je najraspoloženiji bio Marko Baković sa 17 poena i 8 skokova. Mate Kalajžić ubilježio je 15 poena, 6 skokova i 4 asista, a Ante Mašić i Borna Kapusta zaustavili su se na 11 poena. Popis dvoznamenkastih strijelaca zatvorio je Ivan Tvrtko Majić s 10 poena.

Goste je predvodio Darko Bajo s 23 poena i 11 skokova, a najboljeg pomagača imao je u Nejcu Bariču koji je postigao 14 poena. Roko Leni Ukić zaustavio se na 10 poena i 5 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ivan Tvrtko Majić: „Mislim da je utakmicu presudila druga četvrtina gdje smo loše odreagirali u obrani. Dozvolili smo ima lagane poene iz kontri. Kasnije na -19 bilo se teško vraćati makar smo i u tome uspjeli. Vodili smo u jednom trenutku, ali nije bilo snage za potpuni preokret.”

Bože Radoš: „Korektno smo ušli u utakmicu. Parirali smo prvih nekoliko minuta. Međutim, nakon toga su proradili snaga i antropometrija njihovih tijela pogotovo ispod koša. Jednostavno nismo mogli odgovoriti na njihovu snagu i skok igru. Kad moraš udvajati i kad moraš pomagati onda dolazi do laganih šuteva za tri poena. Oni su u prvom poluvremenu relativno dobro to koristili. Isto tako nama su neki otvoreni šutevi u prvom poluvremenu izlazili bez obzira što su bili otvoreni. Uoči drugog poluvremena u svlačionici smo se skupili, rekli da nemamo što izgubiti i dogovorili da idemo igrati svoju igru. Krenuli smo igrati zonu što je urodilo plodom. Uspjeli smo se vratiti u utakmicu, čak smo i poveli u ključnim trenucima. Međutim, na kraju nije bilo dovoljno kisika, koncentracije i snage da bi prelomili i dobili Split. Žao mi je što je tako ispalo i čestitam Splitu na pobjedi, a isto tako čestitam svojim momcima na drugom poluvremenu koje je bilo izvanredno.

Srđan Subotić: „Bilo je očito da dok smo imali neki svoj ritam, dok smo igrali jako čvrsto, dok im nismo davali da se lako razigravaju i pokažu svoju kvalitetu, da smo imali utakmicu pod kontrolom. Na žalost, na poluvremenu smo pomislili da je gotovo, a znamo da Gorica ima kvalitetne i talentirane igrače prije svega u šutu za tri poena. Dozvolili smo im da se razigraju i uveli sebe u probleme, ali najvažnije je da smo na kraju ipak izvukli pobjedu. Gorici želim svu sreću u daljnjem natjecanju.

Sani Čampara: „Koštao nas je loš početak u trećoj četvrtini. Mislili smo da smo dobili utakmicu u prvom poluvremenu i dozvolili smo njima da uđu u svoj ritam. Samim time sebi smo zakomplicirali situaciju, ali na kraju je najvažnija pobjeda i zadovoljni smo ovom gostujućom pobjedom.”

 
 
   
  
 

The post Gorica zamalo do preokreta protiv Splita appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Hribarovi učenici i ove godine na MAT ligi 2