Prijava

Vaša prijava

Protiv Šibenke za Final 8 Kupa

[]

Pobjednik utakmice plasirat će se na Final 8 Kupa Krešimira Ćosića

Pred košarkašima Gorice je zatvaranje kalendarske 2021. godine, jedne od najuspješnijih godina u povijesti kluba. Za kraj nas čeka utakmica osmine finala Kupa Krešimira Ćosića protiv Šibenke. Gorica je ove sezone već dva puta svladala Šibenčane u HT Premijer ligi i tu se možda krije i najveća opasnost u ovom susretu.

Igrači pod vodstvom trenera Damira Milačića sigurno će potražiti priliku za revanš u Kup utakmici koja je pred nama. Ulog je dosta visok jer pobjednik će u veljači 2022. zaigrati na Final 8 turniru ovog natjecanja. Obje ekipe oslanjaju se na igrače iz domaćeg podneblja, a po koš Gorice najopasniji će biti iskusni kapetan Domagoj Bašić, visoki Pavao Paić te pojačanja koja su ove sezone stigla u Šibenik: Patrik Jambrović i Robert Kujundžić.

S druge strane trener Gorice Bože Radoš nada se oporavku Dine Cinca i moguće prvim minutama Ivana Batura u ovoj sezoni te poziva na oprez jer gosti su podigli formu u odnosu na početak sezone: „Prošlo je 20 dana od našeg zadnjeg susreta, oni su u međuvremenu pobijedili u dvije važne utakmice, a treću su izgubili u produžetku. Evidentno je da se njihova igra poboljšava iz kola u kolo i da im samopouzdanje raste. Mi smo ih ove godine pobijedili dva puta, ali to ne mora značiti apsolutno ništa. Ovo je nova utakmica i moramo joj pristupiti maksimalno ozbiljno i fokusirano ako želimo pobijediti i ući među 8 ekipa u Kupu.”

Frano Miloloža najmlađi je u rosteru Gorice i povremeno skuplja iskustvo na seniorskoj razini: „Očekuje nas zadnja utakmica u polusezoni. Utakmica kupa Krešimira Ćosića protiv Šibenke i želimo je završiti na najbolji mogući način, odnosno pobjedom i ulaskom u 8 najboljih u Hrvatskoj. Previše vremena za samu pripremu utakmice i odmor nije bilo, no unatoč tome na nama je da pružimo svoj maksimum. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni za susret.”

Utakmica se igra 23.12. u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 18 sati. Prijenos je na HKS TV-u, a ulazak je dozvoljen gledateljima s važećim COVID potvrdama ili negativnim testom. Cijena ulaznice je 20kn i može se kupiti pri ulasku u dvoranu.

The post Protiv Šibenke za Final 8 Kupa appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva