Prijava

Vaša prijava

Porazom u Splitu završen nastup u Kupu

[]

Zadnja utakmica 1/4 finala Kupa Krešimira Ćosića pripala je domaćoj ekipi koja je pobjedom izborila plasman na Final 4 u Rijeci

Gorica je bolje otvorila utakmicu i uz 5 poena Kalajžića u 3. minuti povela 8:3. Međutim, Bajo vrlo brzo izjednačava na 8:8 i do kraja četvrtine se vodi izjednačena borba. Zadnju riječ ipak je imao Kapusta koji tricom vodi svoju momčad na mali odmor s +3 na kontu (16:19).

Drugu četvrtinu tricom je otvorio Uljarević za +6 Gorice, ali u 26. minuti Žganec vraća stvari na početak (26:26). Kraj poluvremena pripao je raspoloženom Shorteru koji vodi Žute na poluvrijeme s vodstvom 40:34.

Drugo poluvrijeme domaći otvaraju puno bolje negoli prvo i poslije trice Ukića odlaze na +10 (48:38). Split je u 1. poluvremenu postigao samo 1 tricu, a Ukić u 3. četvrtini postiže 4 trice i Split odlazi na zadnji mali odmor s vodstvom 70:52.

U 32. minuti Barič tricom podiže na ogromnih +22. Međutim Bikovi se nisu predavali i u 36. minuti Uljarević tricom smanjuje na 76:68. Za potpuni preokret Bikovi ipak nisu imali snage i utakmica završava rezultatom 84:73.

Gorica je danas pružila solidnu partiju, ali presudila je 3. četvrtina u kojoj su domaći šutirali tricu 6 od 7 i stekli nedostižnu prednost.

Splićane su predvodili Jerod Shorter s 21 poenom, 8 skokova i 5 asistencija Karlo Žganec s 21 poenom i 6 skokova. Na svoja najbolja izdanja podsjetio je i Roko Leni Ukić s 20 poena.

U redovima Gorice s 19 poena su najefikasniji bili Mate Kalajžić i Borna Kapusta. Kalajžić je tome pridodao 7 skokova i 6 asistencija, a Kapusta 5 skokova i 3 asistencije. Najboljeg pomagača imali su u Karlu Uljareviću koji se zaustavio na 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Trener Gorice Mladen Starčević čestitao je boljem takmacu na pobjedi: „Čestitke na zasluženoj pobjedi Splita. Tu su ipak igrači Žganec, Ukić, Shorter, Barič i ostali čija je kvaliteta jako visoka. Jako dobro su igrali, pogotovo Ukić koji je šutirao za 3 poena 5 od 9. Nije igrao protiv Rijeke, odmorio se i super je dečko odigrao. Još kad im se vrate 2 ozlijeđena igrača bit će to ekipa za vrh. Svaka čast i trenerskom dijelu Subotić, Marović i Grgin, dobro su igrali, pobijedili su i zasluženo idu na Final Four. Pred nama je još utakmica protiv Osijeka, a zatim se pripremamo za Ligu za prvaka. Želimo ponovo doći ovdje i pobijediti.”

Marko Baković polako se vraća nakon ozljede i pomogao je momčadi koliko je mogao: „Dobra utakmica, dobro smo otvorili i držali egal cijelo prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme smo dosta lošije otvorili. Oni su pogodili neke teške šuteve, pogotovo Roko Ukić, i tu su se odvojili na neku konformnu razliku. Mi smo morali uzimati veći rizik u igri i pokšati se vratiti u susret. Na kraju nam je ponestalo snage kada smo došli na 8 razlike i nismo se mogli do kraja priključiti da učinimo utakmicu zanimljivijom.”

   

The post Porazom u Splitu završen nastup u Kupu appeared first on Košarkaški klub Gorica.