Prijava

Vaša prijava

Na startu Lige za prvaka protiv Cibone

[]

Završen je regularni dio HT Premijer lige. Bikovi su izvrsni peti i plasirali su se u Ligu za prvaka. Protivnik u 1. kolu bit će zagrebačka Cibona koja je regularni dio završila na 2. mjestu.

Košarkaši Gorice pripremaju se za nastavak HT premijer lige. Regularni dio je gotov i Bikovi su izborili Ligu za prvaka. Sada nam predstoji borba za što bolju poziciju u Playoffu koji je ovim uspjehom osiguran.

Protivnik u 1. kolu je višestruki hrvatski i dvostruki europski prvak – zagrebačka Cibona. Vukovi su s novim trenerom nezadrživi i već desetak utakmica ne znaju za poraz. Vratio im se i Roko Prkačin nakon duže ozljede zadobivene upravo protiv Gorice još u 1. dijelu prvenstva. Gnjidić, Vildosa, Gegić i ostali podigli su formu, a u zadnjem kolu proradio je i nekadašnji kapetan Gorice Ivan Majcunić šutiravši tricu 7 od 7.

Za Goricu će debitirati novopridošli Luka Tomas koji već neko vrijeme trenira pod palicom Mikija Starčevića te Filip Kalajžić koji je stigao na posudbu upravo iz Cibone u kojoj odrađuje juniorski staž.

Filip je najavio predstojeći derbi: „Utakmica protiv Cibone definitivno će biti jedna od zahtijevnijih. Igramo u gostima, a Cibona je u dobrom ritmu. Na nama je da damo sve od sebe, još se uigravamo zbog malih promjena u ekipi ali atmosfera je odlična i nadam se dobroj i kvalitetnoj košarci.”

Trener Gorice Mladen Starčević najavio je utakmicu kao i dva pojačanja za nastavak sezone: „Što se tiče nastavka prvenstva naš tim je zauzeo poziciju broj 5 i gostujemo kod ekipe na poziciji 2, a to je Cibona. Što reći za ekipu koja ima 7 hrvatskih reprezentativaca, a tamo je i meni posebno drag igrač Ivan Novačić s kojim sam osvojio europsko juniorsko prvenstvo u Stutgartu prije skoro 20 godina. Imaju i neke od najviših igrača kao Brankovića, imaju jednog od najboljih playmakera Gnjidića, imaju  strašnog strijelca Gegića – BiH reprezentativca, imaju Roka Prkačina jednog fenomenalno kreativnog igrača, imaju tri stranca… dakle jedna ekipa koja je jako dobro složena i jako dobro vođena od strane trenera Okorna. Igraju jako dobro i jako atraktivno i bit će nam to vrlo teško gostovanje. Zadnju utakmicu su igrali jako dobro i imali nevjerojatan postotak šuta za tri poena od 57%, a 58% za dva poena. Istaknuo se i Ivan Majcunić s 21 poenom, šutirajući trice 7/7. Znači očekuje nas jako teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe. Dobro smo radili, dobro smo trenirali, a imamo i dva nova igrača. U rosteru se sada penjemo s 10 na 12 igrača. Luka Tomas će na vanjskoj poziciji sigurno pomoći sa svojom brzinom, skočnošću i šutem, a odličan je i u obrani. Također nam je došao i mladi Filip Kalajžić koji je 205cm visoki centar 2003. godišta. On će nam pomoći na centarskim pozicijama jer to je mladi igrač koji dolazi i koji će skrenuti pozornost na sebe u sljedećim godinama.”

Utakmica se igra u Draženovom domu 18. ožujka s početkom u 17 sati, a prijenos utakmice je na HKS TV-u.

The post Na startu Lige za prvaka protiv Cibone appeared first on Košarkaški klub Gorica.