Prijava

Vaša prijava

Drama u Gorici pripala Splitu

[]

U 2.kolu HT Premijer Lige za prvaka Gorica je ugostila ekipu Splita, vodila veći dio susreta, ali na kraju ipak pokleknula. Bez Mate Kalajžića Bikovi su dali sve od sebe, ali na žalost nije bilo dovoljno.

Gorica je otvorila utakmicu tricom Uljarevića i vodila par uvodnih minuta. Iako je Split na trenutak tricom Perkovića okrenuo rezultat  na 8-11, Gorica je kontrolirala prvu četvrtinu i poslije koša Bakovića povela 22:13.

Čampara i Kovačević vezali su poene na početku 2. četvrtine i smanjili na 22:20. Kapusta tada stavlja tricu kojom Bikovi započinju seriju 10:3 i poslije trice Cinca na semaforu je bilo 32:23.

U 15. minuti Baković pogađa za prvo dvoznamenkasto vodstvo jedne ekipe na utakmici (39:28), ali finiš poluvremena pripao je Žutima koji poslije polaganja Perkovića dolaze na -3 (44:41).

Srećom po Bikove, Kapusta zatvara poluvrijeme tricom za 47:41.

Drugo poluvrijeme polaganjem započinje Perković i Splićani postepeno love prednost sve dok ih Kovačević u 28. minuti ne dovede u vodstvo 62:63.

Međutim, Uljarević i Tomas tricama zatvaraju 3. dionicu i na ulasku u zadnjih 10 minuta ekipa Mikija Starčevića vodi 70:66.

U zadnjoj dionici Goričani dugim napadima usporavaju ritam što Žuti koriste i u 35. minuti Shorter tricom vraća stvari na početak (76:76).

U neizvjesnoj završnici ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, a dramu je presudio Karlo Žganec košem i dodatnim bacanjem za 91:92 na 12 sekundi prije kraja. Pokušaj Gorice za izjednačenje nije uspio, a Perković jednim slobodnim bacanjem zaključuje utakmicu za konačnih 91:93.

Shorter je u pobjedu Splita ugradio 22 poena, 5 asistencija i 4 skoka, a njemu uz bok bio je Toni Perković koji je ubacio 21 poen. Roko Leni Ukić se zaustavio na 11 koševa, a Maj Kovačević na 10.

Kod Gorice Dino Cinac je ubacio 20 poena uz 9 skokova, a pratio ga je Borna Kapusta s 19 poena i 12 asistencija. Marko Baković postigao je 18 koševa, a Karlo Uljarević 16 uz 5 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Karlo Uljarević bio je svjestan da je jedna lopta odlučila utakmicu: „Bila je teška utakmica. Mislim da smo od početka do kraja mi kontrolirali utakmkcu, ali zbog nekih naših grešaka i dekoncentracije oni su došli do pobjede. U zadnjoj obrani nismo dobro zagradili i primili smo faul-koš, to je bila ta jedna lopta koja je presudila. Čestitam i nama i njima, oni su danas bili sretniji, a mi idemo dalje.”

Mladen Miki Starčević pohavalio je svoje igrače što su pružili maksimum: „Samo velike pohvale mojim igračima, igračima Gorice, sve ostalo ne bi bilo pošteno. Naši igrači u ovoj situaciji bez Mate Kalajžića dali su 500% svoje snage i energije i još uz jednu ozljedu koja se desila tijekom utakmice. Znači još jednom sve pohvale našim igračima.”

  

 
 
 

The post Drama u Gorici pripala Splitu appeared first on Košarkaški klub Gorica.