Prijava

Vaša prijava

Nova sezona – stare navike

[]

Još jednu sezonu otvorili smo na najbolji mogući način – pobjedom

U novu sezonu ušli smo s dosta novosti: novi trener, novi roster, a tu su i vrlo lijepi novi dresovi. Međutim, navike su ostale stare – Bikovi i dalje pobjeđuju. U prvom kolu HT Premijer lige stradao je Zabok ponajprije zahvaljujući dobroj obrani, ali i velikoj energiji i borbenosti koji su krasili igru Bikova kroz cijeli susret. Vodili smo cijeli susret od prve do zadnje minute i pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje tako da je trener Vladimir Krstić pod kraj dao priliku i mladim snagama: Miloloži, Oštriću i Perici. Mikšić i Mašić zbog ozljede nisu participirali u pobjedi, a s njima dvojicom u sastavu jasno je da možemo biti samo još bolji. Ako se po jutru dan poznaje Gorica će se i ove sezone boriti za gornji dom domaćeg prvenstva.

Trener Vladimir Krstić pobjedom je debitirao na klupi što je uvijek dosta bitno, ali svjestan je da nas čeka još puno posla: Čestitam svojim igračima na ovoj pobjedi. Imali smo dosta problema u pripremi utakmice, dosta ozlijeđenih igrača, a za Dinu Cinca nismo uopće znali hoće li moći igrati. Bez njega ovu utakmicu ne bismo mogli dobiti. Srećom, Dino je igrao i puno nam je pomogao. Bekovi su također odigrali odličnu rolu i svi koji su igrali dali su svoj doprinos u pobjedi. Igrali smo odličnu obranu i primili samo 53 koša što je više nego dobro. Treba rasti dalje, sezona je tek počela i još puno toga nam nedostaje u igri. To je normalno, ja nisam bio tu jer sam bio s reprezentacijom i skupa smo tek dva tjedna. Treba dosta vremena da sve to sjedne, sezona je duga i moramo nastaviti raditi” zaključio je glavni strateg Gorice.

Dino Cinac do zadnjeg je trenutka bio upitan za ovu utakmicu, ali kada je zaigrao dao je sve od sebe i silnom energijom nosio cijelu ekipu. Stoga je zasluženo ponio epitet igrača utakmice zabilježivši 14 poena, 12 skokova i 4 asistencije: Prvo je kolo i bilo je dosta nepoznanica. Što se tiče naše ekipe tu je nekoliko ozljeda i nismo uopće znali u kojem ćemo sastavu istrčati i kako će to sve skupa izgledati jer imali smo dosta oscilacija u prijateljskim utakmicama. Ekipa Zaboka je isto načeta ozljedama i nismo znali kako će oni odreagirati danas. Na kraju smo tražili samo energiju i borbu što smo i dali. Mislim da je to ono što nas je konstantno držalo na nekoj razlici i cijelo vrijeme nam davalo vjetar u leđa da se odvajamo od Zaboka. Na kraju smo zasluženo upisali ne toliko uvjerljivu pobjedu koliko govori rezultat. Čestitam Zaboku na dobroj borbi, a mi idemo dalje dizati se iz utakmice u utakmicu i nadam se još jednoj dobroj sezoni” riječi su igrača utakmice Dine Cinca.

UKUPNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

GORICA: Uljarević 4, Jelenković 16, Perica, Oštrić, Cinac (cap.) 14, Batur 12, Majić 6, Nakić Vojnović 8, Miloloža 2, Sokol, Porobić 9, Mikšić. Trener: Vladimir Krstić. Pomoćni trener: Braslav Turić.

ZABOK: Martinko, Kučan, Tomić 2, Lukačić 9, Črnjević (cap.), Stipaničev 7, Tomas 8, Bašić 1, Prskalo 3, Antolić 2, Garett 13, Jacović 8. Trener: Jakša Vulić. Pomoćni trener: Jurica Smiljanić

U sljedećem kolu gostujemo kod Alkara u Sinju, a zatim dočekujemo ekipu Šibenke. Idealan scenarij bio bi tri pobjede u prva tri kola, ali za to će se cijela ekipa morati svojski potruditi.

 
  

The post Nova sezona – stare navike appeared first on Košarkaški klub Gorica.