Prijava

Vaša prijava

Krstić: nadam se da protiv Cibone krećemo u boljem smjeru

[]

Prošle sezone Gorica je redovito gubila od Cibone uključujući i dvije playoff utakmice. Mogu li Bikovi preokrenuti ovaj niz u trenutku kad im ne cvjetaju ruže?

U nedjelju 30. listopada na velikogoričke košarkaške parkete stiže aktualni prvak Hrvatske – zagrebačka Cibona. Međutim, od prošlogodišnje šampionske postave ostali su tek Radovčić i nekadašnji kapetan Gorice Ivan Majcunić. Štoviše, osim Majcunića današnje prve violine također su Goričani: Mazalin, Kapusta, Baković i Ljubičić. Odlično ih nadopunjuje Bundović, a tu su još vrlo dobri Aranitović i Perasović. Smajlagić i Mesiček se oporavljaju od ozljede pa će našima utoliko biti lakše.

Osim na parketu i na klupi Cibone gledat ćemo bivše trenere Bikova – Josipa Sesara i Božu Radoša pa će i to biti dodatni začin ovoj utakmici. S druge strane na našoj klupi sada sjedi nekadašnji play Cibone – Vladimir Krstić. Slično kao i Sesara i njega muče slični problemi, kako uklopiti stare i nove igrače i kako se nositi s brojnim ozljedama u rosteru.

Krstić se ipak nada da unatoč negativnom nizu u kojem se nalazimo možemo parirati trenutno vodećoj ekipi HT Premijer lige: „Nakon pet uzastopnih poraza dolazi nam Cibona. Tri smo utakmice izgubili na jednu loptu, a dvije uvjerljivo i sad nam stiže protivnik koji je u jako dobrom ritmu. Cibona je dobila dvije utakmice u ABA ligi i tri uzastopne u HT Premijer ligi. Kao što znamo vodi ih bivši trener Gorice koji je obilježio zadnjih pet, šest godina košarkaški klub Goricu, a s njim stiže i nekolicina igrača koji su također zadnjih godina obilježili Goricu. Uz njih su još i Aranitović, Perasović, Bundovć i Radovčić pa je to vrlo moćna ekipa. Mi moramo gledati sebe i da se izdignemo iz ove neugodne situacije. Moramo se poboljšati u svim segmentima igre, od napada do obrane, u odgovornosti, u tranzicijskoj obrani i nadam se da ćemo protiv Cibone pokazati da krećemo u boljem smjeru” – najavio je glavni strateg Gorice.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 30. listopada s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan i pozivamo sve navijače da nam pruže podršku, ali i pozdrave svoje dojučerašnje ljubimce.

 

The post Krstić: nadam se da protiv Cibone krećemo u boljem smjeru appeared first on Košarkaški klub Gorica.