Prijava

Vaša prijava

Škrljevo produbilo krizu Gorice

[]

U 6. kolu HT Premijer lige večeras su se sastale ekipe DepoLink Škrljeva i Gorice, a prve bodove u prvenstvu ubilježila je ekipa s Kvarnera

Koševima Cinca Gorica je povela 2:4, ali pri rezultatu 9:8 domaćini uz nekoliko trica Rajčića rade seriju 13:2. Na semaforu je stajalo 22:10 za DepoLink, i srećom Uljarević polaganjem prekida crnu seriju. Do kraja četvrtine Bikovi smanjuju na podnošljivih 27:19, a druga četvrtina pripala je našim igračima. Nakić Vojnović u 14. minuti poravnava na 32:32, a odmah zatim Batur veže 5 poena za novo vodstvo Gorice od 32:37. Domaćine opet spašava trica, ovaj put veže ih Antunović i do kraja poluvremena ekipe se izmjenjuju u vodstvu. Na veliki odmor otišlo se rezultatom 49:48 s tim da je Škrljevo za tricu imalo nestvarnih 69% (9 od 13), a Gorica skromnih 14% (2 od 14).

Početkom nastavka Porobić postiže dvije trice za 53:53, a u 25. minuti nakon trice Rajčića domaćini opet dolaze do značajnije prednosti (66:58). S identičnom razlikom završava i treća četvrtina (75:68) i situacija nije slutila na dobro. Bikovi se svejedno nisu predavali i u 34. minuti Jelenković je smanjio na 77:76. Na žalost, nekoliko sumnjivih sudačkih odluka, isključujuća osobna i tehnička Cinca te trica Rammea odvode domaćine do visokih 89:81 na minutu i 20 sekundi do kraja. Ni tu nije bio kraj jer Bikovi su došli na 90:88, imali napad i pokušaj trice za potpuni preokret, ali lopta je odsjela na obruču. Konačnih 92:88 postiže Ramme iz slobodnih bacanja i DepoLink je došao do 1. pobjede u prvenstvu.

SNIMKA UTAKMICE

Ekipu Škrljeva predvodili su Sandro Antunović s 23 poena i Mario Rajčić s 21 poenom. Odličan je bio i Ramme Griffin s 18 koševa i 11 asistencija.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Karlo Uljarević s 27 koševa i 5 asista. Dino Cinac i Ivan Batur zaustavili su se na 12 poena čemu su pridodali 5 odnosno 6 skokova, a Vito Porobić postigao je 11 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

Vladimir Krstić, trener Gorice: „Čestitke Škrljevu na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su cijelu utakmicu, vodili su, mi smo se vraćali više puta, ali na žalost šut nam danas nije išao. Imali smo samo 25%, a oni 50% šut za tri poena i mislim da je dans to presudilo utakmicu.”

Karlo Uljarević, igrač Gorice: „Dobra i teška utakmica. Čestitam ekipi Škrljeva na rekao bih zasluženoj pobjedi. Naše prvo poluvrijeme je bilo katastrofa, primili smo skoro 50 koševa, a tako se ne može dobiti utakmica. Na kraju smo se uspjeli vratiti, stigli 8 razlike, imali i zadnji šut, ali nismo uspjeli. Čestitam još jednom ekipi Škrljeva na prvoj pobjedi, a mi se idemo dalje boriti i izvući iz ove krize.”

 
 
 

Priliku za popravni Bikovi će imati u nedjelju 6. studenog kada nam u goste stiže ekipa Splita.

The post Škrljevo produbilo krizu Gorice appeared first on Košarkaški klub Gorica.