Prijava

Vaša prijava

Odlučile naše izgubljene lopte

[]

Bikovi su bili na pragu velikog iznenađenja, ali posustali su u finišu utakmice

Košarkaši Gorice ubilježili su i 6. uzastopni poraz. Split je rezultatom 88:94 odnio bodove iz Velike Gorice, ali morali su se svojski pomučiti za to. Naime, osim lošijeg ulaska u utakmicu (0:6) Bikovi su držali konce igre u svojim rukama i vodili kroz cijeli susret sve do zadnje dvije i pol minute kada je Cinac pri vodstvu 82:80 morao napustiti igru zbog 5. osobne greške. Žuti su iskoristili priliku i u zadnje dvije minute okrenuli rezultat.

Bez obzira na nes(p)retan poraz Goričani mogu biti zadovoljni jer napokon izgledaju kao momčad i ako nastave s ovakvim igrama uskoro možemo očekivati i nove bodove.

Trener Vladimir Krstić našao je uzroke poraza iako se Split nudio: „Na žalost danas opet poraz iako smo stvarno dobro igrali. Praktički smo vodili cijelu utakmicu, no Split se vraćao svaki put. Po meni su na kraju odlučile naše izgubljene lopte. Imali smo ih 11 u 2. poluvremenu. Tu je i Splitov skok, imali su 9 skokova više. Također, opet je naša trica bila loša, imali smo 26%, a Split 42%. To su neki razlozi, ali opet mislim da su naše neprisiljene izgubljene lopte glavni razlog zašto smo danas izgubili utakmicu” – zaključio je trener Gorice.

Ivo Nakić Vojnović je nedugo nakon Cinca napustio parket zbog 5. osobne i tako je Gorica u finišu ostala bez centarske linije: „Htio bih čestitati Splitu na pobjedi. Mi smo igrali puno, puno bolje nego u prethodnih 6 kola koje smo izgubili. Vidi se napredak u igri i stvarno smo bili dobri u 1. poluvremenu. U 2. poluvremenu smo imali par crnih rupa s izgubljenim loptama kojih smo imali duplo više nego u prvom. Šteta, nudili su se, a mi nismo iskoristili priliku. Nemam što zamjeriti dečkima, borili smo se, trudili se i ako ovako budemo igrali možemo izaći iz ove krize” – mišljenja je krilni centar Gorice.

Slijedi kratka prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza i nova prilika da trener Vladimir Krstić nastavi s radom i podizanjem nivoa igre jer čekaju nas teški izazovi i u domaćem prvenstvu i u ABA 2 ligi.

 
   

The post Odlučile naše izgubljene lopte appeared first on Košarkaški klub Gorica.