Prijava

Vaša prijava

Gorica izvrsnom igrom do vrijednih bodova protiv Furnira

[]

Utakmicu zadnjeg kola HT Premijer lige Furnir i Gorica su odigrali unaprijed zbog obaveza Gorice u ABA2 ligi

Bikovi su danas u potpunosti nadigrali domaću ekipu, preuzevši od prve minute kontrolu zbivanja na parketu. U 1. poluvremenu smo dozvolili Furniru samo 26 poena, a s druge strane Lužaić je ugradio 17 poena za visoko vodstvo već na poluvremenu. Međutim, važne bodove s gostovanja sada treba potvrditi na domaćem parketu protiv Dinama i bodovno se priključiti ostalim ekipama u borbi za opstanak.

Susret je odlično otvorio Lužaić koji je postigao 9 od prvih 11 poena za vodstvo Gorice 5:11. Bikovi su održavali stečenu prednost a četvrtinu je zatvorio Cinac za +5 uoči malog odmora (12:17).

U 13. minuti Batur nas odvodi na dvoznamenkastu prednost (16:27), a Bikovi nisu dopuštali domaćinima da se rezultatski približe na manje od 8 poena. Na kraju četvrtine Uljarević košem i slobodnim bacanjem potvrđuje dominaciju Gorice i na veliki odmor odlazmo uz vodstvo 26:42. Taj je rezultat ujedno bio i najveća prednost u dotadašnjem tijeku utakmice.

Poslije velikog odmora Furnir radi mini seriju 4-0, ali igrači Braslava Turića čvrsto su odlučili ništa ne prepuštati slučaju i u 24. minuti Uljarević tricom podiže na +22 (30:52). U 30. minuti Nakić Vojnović polaže za +25 (37:62) i pobjednik je bio odlučen. U zadnjoj dionici domaći su uspjeli samo kozmetički popraviti rezultat za konačnih 61:77.

Goričane je predvodio Milan Lužaić s 22 poena, a najbolji suradnik bio mu je Dino Cinac s 13 poena i 9 skokova. Ivan Batur se zaustavio na 10 poena, a Karlo Uljarević dobro je razigravao suigrače sa 6 asistencija.

U momčadi Furnira raspoložen je bio Matej Bošnjak s 20 poena i 6 skokova, a njemu uz bok bio je Filip Bjelanović s 12 poena i 6 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Gorice Braslav Turić: „Nama je utakmica puno više značila, a to smo i pokazali odmah u startu. Pogotovo 1. poluvrijeme koje smo obrambeno odigrali odlično i primili samo 26 poena. Postavili smo se upravo onako kako sam i priželjkivao, napravili smo sve da se Bošnjak ne razigra i to je urodilo plodom. Na kraju smo pobijedili u vrlo bitnoj utakmici za nas kojom smo se s 4 pobjede primakli ostalim ekipama koje imaju 5 pobjeda. Nadam se da ćemo i u sljedećem kolu protiv Dinama biti pravi i da ćemo krenuti jednim ozbiljnim putem. Pobjeda protiv Dinama puno bi nam značila jer oni imaju puno više pobjeda iako smo ih mi dobili u prvoj utakmici. Spojili bi se bodovno s ostalima i poprilično podigli samopouzdanje. Pobjede protiv ekipa kao što su Furnir i Dinamo psihološki bi nam zasigurno puno značile. Nadam se da ćemo u subotu biti pravi i opet odigrati dobru utakmicu.

Milan Lužaić, igrač Gorice: „Svi smo znali i prije utakmice koliko nam ona rezultatski znači. I rezultatski i za samopouzdanje nas kao ekipe. Dižemo nivo igre u posljednje vrijeme, ali imali smo nesreću da smo prije ove igrali protiv tri najbolje ekipe u ligi. Dobar pristup i dobra energija što smo dogovarali da nam je potrebno uz određenu koncentraciju u napadu da bi došli do pobjede, a upravo to smo i učinili. Okrećemo se sada narednom kolu i utakmici protiv Dinama na domaćem terenu i to je to.

The post Gorica izvrsnom igrom do vrijednih bodova protiv Furnira appeared first on Košarkaški klub Gorica.